Будівельники шахти №10 «Нововолинська» отримали кошти для повної виплати зарплати

Будівельники шахти №10 «Нововолинська» отримали кошти для повної виплати зарплати

03.07.13 08:10 0 1108
Шахта №10 «Нововолинська» споруджується з 1989 року. Зрозуміло, що проектно-кошторисна документація на цей об’єкт вимагала осучаснення, що здійснено Кабінетом Міністрів України у червні цього року розпорядженням від 03.06.2013 № 371-р. «Про затвердження титулу будови будівництва шахти № 10 “Нововолинська” (коригування)».

Враховуючи напружену ситуацію з продовженням будівництва шахти на початку бюджетного року, голова облдержадміністрації Борис Клімчук особисто контролював процеси погодження документації та розроблення графіків фінансування об’єкта.

На жаль, з першого траншу асигнувань у сумі 3 млн грн, який надійшов наприкінці минулого тижня на рахунки Державного підприємства "Дирекція по будівництву об'єктів" (м. Червоноград, Львівська область) на виплату заробітної плати будівельникам було скеровано лише 460 тис. грн. «Мені зараз соромно перед рядовими працівниками. Люди незадоволені. А цього не повинно бути», - наголосив Борис Клімчук на оперативній нараді 1 липня, коментуючи розподіл Дирекцією бюджетних видатків.

Цього ж дня керманич області звернувся до Першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова та міністра фінансів України Юрія Колобова з проханням про додаткове виділення коштів з Державного бюджету.

2 липня, на казначейські рахунки надійшов другий транш асигнувань розміром 20 млн грн. з цільовим призначенням на будівництво шахти №10 «Нововолинська». З цих коштів "Дирекція по будівництву об'єктів" отримала дозвіл голови облдержадміністрації на проведення касових розрахунків у сумі 800 тис грн на оплату її першочергових потреб.

Решта суми – 19 млн 200 тис грн скеровано для виплати заборгованої зарплати будівельникам та обов’язкові відрахування підприємства у бюджети різних рівнів та соціальні фонди. Заборговану зарплату отримають у тому числі працівники «Луганськшахтопроходки» - компанії, яка виконувала підрядні роботи на об’єкті у минулому році.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: тривають ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ