Микола Вітенко: «Порушення казначейством бюджетного кодексу - кримінальний злочин».

Микола Вітенко: «Порушення казначейством бюджетного кодексу - кримінальний злочин».

03.07.13 10:24 0 955
2 липня, секретар міської ради Микола Вітенко взяв участь в оперативній нараді міського голови, де заявив про ряд численних заходів, які здійснюють депутати для того, аби казначейство перерахувало кошти, що належать івано-франківській громаді.

Депутати неодноразово наголошували, що міський голова повинен працювати над тим, щоб належним чином виконувалися зобов’язання перед містом. «Проте, якщо міський голова не працюватиме на благо громади, я зроблю це за нього. І мої колеги з фракції ВО «Свобода» мені допоможуть. Адже це питання не політичне і навіть не господарське, тепер це проблема, яка перешкоджає повноцінному та щасливому життю кожного мешканця міста». Також Микола Вітенко заявив: «Порушення казначейством бюджетного кодексу - кримінальний злочин».

Вже секретар міської ради звернувся до правоохоронних органів з повідомленням про злочин за ст. 367 Кримінального кодексу України із звинуваченням у службовій недбалості, а також порушення ст. 123 бюджетного кодексу в частині недотримання порядку казначейського обслуговування. Ще одним важливим заходом стане регулярне оприлюднення реєстру платежів на офіційному сайті міської ради mrada.if.ua. Таким чином сама громада міста зможе контролювати виплати коштів та спільними зусиллями реагувати на казначейські злочини. Бо чиновники зі своїх кабінетах лише мовчки слідкують за тим, як руйнується місто, як розчаровуються люди, як закриваються підприємства, не працюють дитячі садочки. І вже ініціюємо зібрання позачергової сесії міської ради для вирішення саме цієї проблеми. «На неї ми покличемо голову обласного казначейства, - сказав Вітенко, - а якщо він не захоче прийти, то ми прийдемо до нього».

Нагадаємо також, що напередодні нардеп Руслан Марцінків вже зареєстрував депутатське звернення Міністру фінансів Ю. Колобову, в якому вимагає чіткого дотримання ст. 43 Бюджетного кодексу України. До комплексних дій, ініційованих Русланом Марцінківим також належить серія соціальних реклам «Казначейство, віддай гроші місту!» Також, у зв’язку із відсутністю фінансування платежів з міського бюджету, депутат міської ради Роман Онуфріїв виголосив на 2 пленарному засіданні 36 сесії звернення щодо дій Казначейства в Івано-Франківську, у якому йшлося про блокування коштів міського бюджету у 2013 році. «Ми зробили багато, і на цьому ми не зупинимося. Казначейство таки мусить повернути гроші івано-франківській громаді», - наголосив секретар міської ради.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині знову ...

КОМЕНТАРІ