Львівська область має всі можливості для того, щоб стати європейською площадкою для інших регіонів України, – В.Шемчук

Львівська область має всі можливості для того, щоб стати європейською площадкою для інших регіонів України, – В.Шемчук

03.07.13 11:14 0 819
2 липня, голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук зустрівся із заступником голови Сейму Литовської Республіки Пятрасом Ауштрявічюсом.

Зазначимо, що метою візиту литовської делегації на Львівщину стала зустріч з керівництвом області для обговорення питань двосторонньої співпраці, а також участь у семінарі «Україна з Європейським Союзом: Перспективи і ризики підписання Угоди про асоціацію з ЄС під час головування Литовської Республіки у Раді Європейського Союзу».

Під час зустрічі сторони обговорили проблемні питання регіону на шляху до вступу України в Євросоюз. Так, віце-спікер Литовського Сейму відзначив, що найбільшими проблемами, які існують в Україні і потребують негайного вирішення, є реформування на законодавчому рівні системи виборчого права, правосуддя та юстиції, а також продовження й звершення вже існуючих реформ.

«Литва має дуже схожі пріоритети з Україною, одне з яких – це зближення з Європою. Щоб реалізувати ці наміри, необхідно, щоб була політична воля і внутрішнє бажання. На жаль, такої волі з боку Євросоюзу на разі нема. Її треба створювати. І це завдання для Львівщини», – сказав ПятрасАуштрявічюс.

Зі свого боку Віктор Шемчук зазначив, що Львівщину з Литовською Республікою пов’язують спільна історія та традиції, а двостороння співпраця має значні перспективи для подальшого розвитку.

Також він наголосив на тому, що облдержадміністрація зацікавлена в активізації економічної співпраці, зокрема, залученні литовських інвестицій в економіку області, співпраці торгово-промислових палат, організації спільних бізнес-форумів підприємців обох сторін.

Віце-спікер Литовського Сейму повідомив, що в листопаді цього року відбудеться саміт керівників із питань східного партнерства.

«Це важливо для всього регіону і я сподіваюсь, що під час цієї зустрічі буде прийнято двохстороннє рішення про підписання спільної угоди про вільну торгівлю», – наголосив Пятрас Ауштрявічюс.

Віктор Шемчук запевнив гостя, що Львівська область має всі можливості для того, щоб стати європейською площадкою для інших регіонів України й впевнено працює в цьому напрямку.

Водночас він зазначив, що головною проблемою українського законодавства вважає проблеми в правоохоронних службах.

«Коли економічна і політична ситуація в країні буде стабільна, тоді з’являться і будуть реалізовані усі можливості для успішного функціонування бізнесу з погляду європейських стандартів», – резюмував голова ОДА і додав, що, з його погляду, процес розвитку області йде в правильному напрямку.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі випускникам ...
Наступна новина: На Тернопіллі комфортне й ...

КОМЕНТАРІ