Ірина Сех: "Зміни до топографо-геодезичного законодавства – це компроміс, необхідний для збереження галузі"

Ірина Сех: "Зміни до топографо-геодезичного законодавства – це компроміс, необхідний для збереження галузі"

03.07.13 09:26 0 1014
Ухвалення змін до Законів України "Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність" та "Про землеустрій" – це компроміс, на який необхідно було піти, щоби вберегти топографо-геодезичну галузь від поступової руйнації. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Сех, коментуючи голосування за проєкт Закону (№2287) "Про внесення змін до Законів України "Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність" та "Про землеустрій", який було ухвалено на сесії Верховної Ради 2 липня 2013 року.

За словами народного депутата, цей документ спрямовано на врегулювання на законодавчому рівні державного геодезичного нагляду та нагляду у царині землеустрою, забезпечення дотримання суб'єктами господарювання узгодженої технологічної політики, єдиних методичних засад і технічних регламентів при створенні топографо-геодезичних і картографічних матеріалів та робіт із землеустрою. Закон є певним етапом у впорядкуванні процесу топографо-геодезичних робіт та робіт із землеустрою, спрощує процедуру визначення виконавців цих робіт, ускладнює зловживання з боку органів контролю під час здійснення заходів державного нагляду та врегульовує саму процедуру здійснення державного нагляду. Водночас він дає можливість громадянам відстоювати свої конституційні права при виготовлені правовстановлюючих документів на землю та у разі неналежного виконання суб'єктами господарювання таких робіт, у судовому порядку відстоювати свої права. У законі виписано процедуру проведення топографо-геодезичних і картографічних робіт та робіт із землеустрою, контролю якості їх виконання та інші процедурні моменти.

Як зазначила Ірина Сех, окрім цього законопроєкту, комітет розглядав і альтернативний ("Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо проведення робіт із землеустрою та топографо-геодезичних робіт", № 2287-1), який подали народні депутати Т.Кутовий, В.Кравчук, І.Кириленко, М.Апостол). Усі важливі і суттєві положення останнього за пропозицією депутатів від опозиції було враховано в ухваленому законі.

"Ми розуміємо, що ухвалений закон є далеко не ідеальним і в процесі його застосування деякі положення потребуватимуть удосконалення. Однак ми пішли на певний компроміс, адже повинні були за нього проголосувати, щоб убезпечити топографо-геодезичну галузь від поступової руйнації. У деяких инших законопроектах з цього питання були запропоновані такі зміни, які саме й призводять до занепаду: максимально спрощують вимоги до кваліфікації осіб, що працюють у цій галузі, вимоги до сертифікації, технічного та технологічного обладнання тощо", – наголосила голова комітету.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: 122 юних спортсменів ...

КОМЕНТАРІ