Олег Панькевич: "Резолюція ПАРЄ про народні протести свідчить, що Європа не заплющуватиме очі на порушення прав громадян в Україні"

Олег Панькевич: "Резолюція ПАРЄ про народні протести свідчить, що Європа не заплющуватиме очі на порушення прав громадян в Україні"

03.07.13 10:14 0 908
Резолюція Ради Європи "Про народні протести і виклики свободам зібрання, медіа і слова" є для України сигналом, який свідчить, що європейські інституції не заплющуватимуть очі на порушення прав громадян на мирні зібрання. Про це заявив 2 липня 2013 року народний депутат України від ВО "Свобода", заступник голови парламентського Комітету з питань євроінтеграції Олег Панькевич на брифінгу членів делегації Парламентської асамблеї Ради Європи від опозиційних фракцій щодо результатів червневої сесії ПАРЄ.

Олег Панькевич наголосив, що приводом для ухвалення резолюції Ради Європи "Про народні протести і виклики свободам зібрання, медіа і слова" стали події, які нещодавно відбулися в Туреччині. За словами свободівця, схожу ситуацію спостерігаємо і в Україні. "Депутати ПАРЄ наголосили на фактах порушення законодавства, порушення прав людини. Ця резолюція дає нам сигнал, що європейські інституції не будуть заплющувати очі на події, які відбуваються також і в Україні, на провокації під час мирних зібрань, насильство над громадянами з боку правоохоронних органів та найнятого владою криміналітету, на порушення громадянських прав, зокрема перешкоджання діяльності журналістів", – наголосив Олег Панькевич.

У резолюції серед іншого зазначено, що у разі народних протестів функцією правоохоронних органів є захист прав демонстрантів, їхнього права на свободу висловлювання думок. Асамблея також закликає проводити розслідування повідомлень про надмірне і непропорційне застосування сили з боку співробітників правоохоронних органів та нагадує, що громадяни мають право на отримання об'єктивної і повної інформації, а також що влада повинна створювати умови для ефективного здійснення права на свободу ЗМІ і свободу висловлювання думок. У резолюції йдеться і про забезпечення дотримання свободи ЗМІ і міститься заклик покласти край утиску і арештам журналістів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі термін ...
Наступна новина: На Тернопіллі працюєте чи ...

КОМЕНТАРІ