У Львівській області бродівська міськрада закликала Парламент підтримати законопроєкт Ірини Сех

У Львівській області бродівська міськрада закликала Парламент підтримати законопроєкт Ірини Сех

03.07.13 11:42 0 784
Депутати Бродівської міської ради одностайно ухвалили звернення, ініційоване фракцією Всеукраїнського об'єднання "Свобода", щодо підтримки законопроєкту "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування екологічного податку", автором якого є народний депутат, голова Комітету екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи свободівка Ірина Сех.

Як зазначив очільник фракції ВО "Свобода" у місцевій міськраді Віктор Горішній, автор законопроєкту пропонує повернутися до розподілу коштів екологічного податку, який був передбачений Бюджетним кодексом України під час його затвердження, а саме: 50% коштів податку пропонується зараховувати до спецфонду сільських, селищних, міських бюджетів; 20% – до спецфонду обласних бюджетів та бюджету Автономної Республіки Крим; 30% – до спецфонду держбюджету. За словами депутата, цей документ спрямований на зміцнення фінансової бази місцевого самоврядування в Україні.

Свободівець Юрій Кравчук виголосив заяву до Голови ВРУ, Кабінету Міністрів, міністра МВС України та Генпрокурора щодо нещодавніх звинувачень з боку польського Сенату стосовно волинських подій. Націоналіст закликав розвивати добросусідські відносини, а не розпалювати міждержавну ворожнечу, однобоко трактуючи певні історичні факти. Заяву одноголосно підтримав депутатський корпус.

Під час обговорення питання бюджетного фінансування робіт очільник фракції "Свободи" запропонував звернутися до Державної скарбничої служби України щодо систематичного блокування здійснення платежів розпорядниками бюджетних коштів у Бродах з боку територіальних органів Держскарбниці.

"Виникає парадоксальна ситуація: маючи кошти на рахунках, органи місцевого самоврядування не можуть профінансувати видатки на реалізацію власних повноважень, що призводить до блокування та зриву роботи комунальних служб, не кажучи вже про призупинення робіт із ремонту, реконструкції та будівництва об'єктів соціяльної інфраструктури та житлового фонду. А від наших високопосадовців тільки те й чути, що все гаразд, що місцеві органи несвоєчасно освоюють необхідні фінансові ресурси. "Пакращєння" від влади – це коли за вказівками "зверху" блокуються рахунки та не здійснюються належним чином платежі", – наголосив свободівець Віктор Горішній.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині провели ...
Наступна новина: Тернопільську міськраду ...

КОМЕНТАРІ