Чергова спроба зібрати сесію Тернопільської облради завершилася неспроможністю першого заступника голови ради забезпечити кворум

Чергова спроба зібрати сесію Тернопільської облради завершилася неспроможністю першого заступника голови ради забезпечити кворум

03.07.13 10:01 0 1031
2 липня 2013 року відбулась чергова спроба зібрати сесію Тернопільської обласної ради. У сесійній залі зареєструвались 55 депутатів, тому сесія було визнано неправочинною. Зважаючи на те, що вимоги фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" в Тернопільській облраді щодо відновлення законности та введення депутатів не було виконано, позиція її представників залишилася незмінною: для проведення сесії Тернопільської обласної ради необхідно виконати закон – замінити новими депутатами тих, хто перейшов працювати в ради іншого рівня.

"Представники злочинної влади, напевне, забули, що саме народ є носієм влади, зокрема, у Тернопільській області він втілює свою волю через орган місцевого самоврядування – Тернопільську обласну раду. І право на вибір є одним із найважливіших конституційних прав громадян. Через злочинні дії нинішньої влади – керівників обласної адміністрації спільно з комуністами – сфальшовано результати виборів у такий "вишуканий" спосіб – через вплив на діяльність ТВК", – зазначила з цього приводу голова фракції ВО "Свобода" в Тернопільській облраді Марія Чашка.

Показово, що вже під час обговорення ситуації, що склалась в області, в сесійній залі з'явився голова ОДА Хоптян, проте він учергове не спромігся дати відповідь на запитання свободівців та представників тернопільської громади, які прийшли висловити свою позицію щодо цієї ситуації. Перший заступник голови Тернопільської обласної ради, який головував на сесії, цього разу вже вкотре відверто продемонстрував підлабузництво та плазування перед Партією регіонів та керівництвом Тернопільської ОДА. Проте цього разу його позиція вже стала вершиною неповаги до депутатів облради.

Незважаючи на те, що на погоджувальній раді уповноважені представники фракцій виявили бажання спільно від імени погоджувальної ради звернутися до керівників політичних партій, представники яких ігнорують засідання ТВК і лише після рішення ТВК про введення депутатів визначити дату проведення сесії Тернопільської обласної ради, перший заступник голови обласної ради вирішив проігнорувати побажання депутатів і після невеликої перерви, повернувшись до сесійної зали, оголосив про проведення пленарного засідання сесії 11 липня.

Нагадаємо, що Тернопільська область залишається єдиною, яка вже більше ніж півроку живе за минулорічним бюджетом, а 19 кандидатів у депутати Тернопільської обласної ради не можуть набути повноважень через блокування роботи ТВК представниками Партії регіонів, Компартії та Народної партії.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Торік Івано-Франківська ...

КОМЕНТАРІ