Звернення першого заступника голови Тернопільської обласної ради Сергія Тарашевського до депутатів обласної ради та громади Тернопільщини

Звернення першого заступника голови Тернопільської обласної ради Сергія Тарашевського до депутатів обласної ради та громади Тернопільщини

03.07.13 09:21 0 1129
Шановні краяни, дорогі колеги-депутати!

Вже вшосте не відбулося ІІ пленарне засідання 45 сесії обласної ради. Кворуму знову не було. Програма «Віче» зареєструвала 55 депутатів – із фракції «ВО «Свобода» – 6 із 34, «ТОО Єдиний Центр» – 15 із 17, «Партії регіонів» – 13 із 14, «Української Народної Партії» – 9 із 11, «Нашої України» – 6 із 7, «Блоку Литвина» – 5 із 5, позафракційний 1 із 1.

Результат – не прийнято більше ста питань, вкрай важливих для життєдіяльності області.

Щоразу, коли, намагаючись з великими труднощами та важкими потугами зібратися на пленарне засідання, сесія зазнавала краху, очільники фракцій, а надто тих, які блокували роботу, оголошували запальні промови. Запевняли краян у тому, що дбають про кожного мешканця області, відстоюють їх права та інтереси. На ділі ж, думають про свої вузько партійні питання та амбіції своїх «вождів», нищать найголовніший самоврядний орган області, тим самим спричиняють проблеми з виплатою відпускних та матеріальної допомоги на оздоровлення працівникам бюджетної сфери, унеможливлюють використовувати кошти обласного бюджету, які передбачені на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності, залишають без фінансування медичні та інтернатні установи та спричиняють ще багато чого, що руйнує і так далеке від благополучного життя тернополян.

Усі проекти рішень, які вже більше як півріччя не може прийняти обласна рада, є актуальними та життєво необхідними і . Разом з тим з-поміж них є такі, подальше неприйняття яких несе невідворотні наслідки.

Вже до обласної ради звернулись представники обласної ради профспілок, Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства мисливців та рибалок, “Тернопільського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”. Люди закликають депутатів припинити саботаж депутатської діяльності та взятись до роботи.

Зрозумівши, що 2 липня провести пленарне засідання сесії не вдасться, керівники усіх фракцій, окрім «ВО «Свободи», підтвердили готовність зібратись на пленарне засідання 11 липня. Тому звертаюсь до усіх депутатів: саме обласна рада, згідно з ст. 140 Конституції України, є тим органом місцевого самоврядування, що представляє спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст. Таким чином, підкреслюю, ігноруючи сесію обласної ради, депутати ігнорують понад мільйонне населення області.

Шановні колеги! Які ще лиха мають впасти на голови наших виборців, щоб ви згадали про свої обов’язки перед ними?! Закликаю усіх колег зібратися на сесію та прийняти бюджет і ще десятки рішень, необхідних для життєдіяльності Тернопілля.

Перший заступник голови

Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський

Список депутатів, незареєстрованих на пленарному засіданні 2 липня додається.Список депутатів

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернівці: На Центральній ...

КОМЕНТАРІ