«Газпром» знову наполягав, щоб Україна заповнювала сховища газу

«Газпром» знову наполягав, щоб Україна заповнювала сховища газу

03.07.13 09:34 0 1070
Голова правління російської компанії «Газпром» Олексій Міллер знову наполягав на зустрічі з віце-прем’єр-міністром України Юрієм Бойком у Москві, щоб «Нафтогаз України» заповнив свої підземні сховища газу більш як 19 мільярдами кубометрів газу, повідомила прес-служба російського газового монополіста. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За цим повідомленням, на зустрічі також ішлося про те, що додатковим фінансовим ресурсом для закупівлі «Нафтогазом» у «Газпрому» газу для заповнення сховищ став аванс російської компанії за майбутній транзит її газу територією України на суму в 1 мільярд доларів.

Україна традиційно власним коштом закуповує в «Газпрому» газ для заповнення своїх газосховищ для того, щоб узимку, коли споживання газу значно зростає, російська компанія змогла виконати свої зобов’язання про постачання газу до Європи. При цьому «Газпром» регулярно різко критикує Україну за надто малі, на його думку, темпи заповнення газосховищ. Але ніяких зобов’язань України робити це, ні в газових контрактах із Росією, ні в інших документах, не існує.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Розпочала роботу СДПІ з ...

КОМЕНТАРІ