У Львівській області стрийські правоохоронці підсумували результати проведення загальнодержавної операції "Нічне місто"

У Львівській області стрийські правоохоронці підсумували результати проведення загальнодержавної операції "Нічне місто"

04.07.13 11:56 0 822
Стрийські правоохоронці підбили підсумки проведення загальнодержавної операції «Нічне місто», яка тривала від 17 до 26 червня.

Вказані заходи працівники міліції проводили з метою виявлення та документування протиправної діяльності учасників злочинних спільнот, причетних до створення або утримання місць розпусти, звідництва, сутенерства, увезення, виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів, організації вуличної проституції.

Працівники міліції під час проведення операції відпрацьовували готелі, нічні розважальні заклади та інші місця проведення дозвілля, кільцеві дороги та вулиці, ринки та інші торгівельні місця з метою викриття кримінальних та адміністративних правопорушень.

Відтак, на узбіччі траси «Київ-Чоп» оперативники виявили місцевих мешканок, які займались проституцією – надавали послуги сексуального характеру за гроші. Одній із них виповнилось 25 років, іншій – 27. Стосовно них складені протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 181-1 КУпАП. Згодом їм доведеться «червоніти» на адміністративній комісії, яка розглядатиме ці справи та призначатиме адмінстягнення.

Доцільно зазначити, що за заняття проституцією в Україні настає лише адміністративна відповідальність, передбачена ст. 181-1 КУпАП та тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, передбачають відповідальність у вигляді штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Кримінальна відповідальність передбачена за втягнення особи в заняття проституцією, примушування її до зайняття проституцією з використанням обману, шантажу чи уразливого стану цієї особи, або із застосуванням чи погрозою застосування насильства та сутенерство (стаття 303 КК України).

Стаття 302 кримінального закону передбачає покарання за створення або утримання місць розпусти і звідництво, стаття 301 - за ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів.

Майор міліції Ольга Марцинюк,

помічник начальника по взаємодії

з громадськістю та ЗМІ Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ