Івано-Франківщина: на Городенківщині впродовж п’яти днів буде міжнародний фестиваль «АртПоле»

Івано-Франківщина: на Городенківщині впродовж п’яти днів буде міжнародний фестиваль «АртПоле»

04.07.13 10:26 0 841
10-14 липня у селі Уніж Городенківського району проходитиме міжнародний фестиваль «АртПоле». Його учасниками, як стверджують організатори, будуть три сотні представників з різних областей України та закордону Польщі, Чехії, Угорщини, Фінляндії, Туреччини, Франції. Розпорядження «Про фестиваль АртПоле» підписав 25 червня голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк.

За словами директора цього фестивалю Ольги Михайлюк, цьогорічне уніжське «АртПоле» вперше матиме нічну програму. «Це буде територія абсолютного експерименту,-каже Ольга Михайлюк.- Заплановано показ п’яти вистав. В першу ніч - давня індійська казка. Наступної – «містична Гуцулія», потім вистава «Альберт», а також казка від київських і кримських музикантів, художників. Остання подія, перформанс «Древовиди», проходитиме в полі над Унежем.

Довідково

На фестивалі «АртПоле» буде чотири сцени: одна - на воді, по Дністру із села Незвисько. На великій сцені виступатимуть різні колективи, а на малій експериментальній сцені опівночі відбуватимуться вистави.

Анонсована вистава «Альберт» - за оповіданням Юрія Андруховича. Головний герой твору –людина, яка увійшла в історію тим, що, перебуваючи під арештом у підземеллях монастиря Бернардинців, уклала угоду з дияволом… к розповідає художник та музикант Ярема Стецик, організатори дійства розробили так звані «реггі-ранки». Тому о 9.00 на сцені музиканти виконуватимуть західноукраїнське реггі.

На фестивалі діятиме цілодобова виставка робіт «Для Бога я створюю найкраще». Працюватиме на «АртПолі» й «Велика Галявина для дітей», де діятиме фольклорна школа. Дітей навчатимуть плести віночки із соломи, проводитимуть для них різні вистави.

Організатори фестивалю кажуть, що квитки на «АртПоле» коштуватимуть 350 грн. на усі п’ять днів, а на один день - 100 грн.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ