В Івано-Франківську дощі не страшні для жителів будинку 198 на вул. Вовчинецькій завдяки міській раді

В Івано-Франківську дощі не страшні для жителів будинку 198 на вул. Вовчинецькій завдяки міській раді

04.07.13 08:02 0 1018
В Івано-Франківську триває реалізація проекту Міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства.

До одних із переможців конкурсу став БК на вул. Вовчинецькій, 198. За ходом робіт пильно стежить екс-секретар Івано-Франківської міської ради, ініціатор конкурсу, а тепер уже народний депутат України Руслан Марцінків.

Цього разу об’єктом візиту народного депутата та начальника експертно-аналітичного відділу Христина Федотова став будинок 198 на вул. Вовчинецькій. Саме за цією адресою мають відремонтувати дахову покрівлю. Тривалий час мешканці верхніх поверхів страждали від затоплення. Грибок, вологість, понівечені стіни та чорна стеля – ось, як розпочинався дощовий сезон у квартирах останніх поверхів. «Щоразу, як тільки задощить на стелі з’являються мокрі плями. Затікає і на стіни, і навіть на меблі. Раніше ми щоразу забілювали ці плями у квартирі, але згодом зрозуміли, що потреби в цьому немає доти, доки не усунеться сама проблема», - пояснюють мешканці. Самотужки відремонтувати дахову покрівлю для мешканців досить складно у зв`язко із великою вартістю робіт. Тож запровадження Міського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства стало останньою надією на вирішення проблеми. Голова БК Юрій Дутка стверджує, що звістка про перемогу у конкурсі стала чудовою новиною для всього будинку, адже немає проблеми верхніх поверхів. Затоплення квартир останніх поверхів руйнує цілий будинок загалом.

Народний депутат України Руслан Марцінків особисто виїхав на місце, щоб пересвідчитись у ході реалізації проекту. Екс-секретар зауважив, що завдяки активній позиції громаді та ініціативним мешканцям вдається успішно продовжувати започаткований конкурс, та навіть розширювати кількість його переможців. «Принцип має бути один: якщо люди проявляють ініціативу, щиро вболівають за свій будинок і готові докластися до вирішення певних проблем, то така активність має бути підтримана. Адже дуже часто люди можуть тільки говорити та нарікати на ряд проблем, а коли діло доходить до конкретної роботи, де треба долучитися, відмовляються від цієї участі. Ми повинні нарешті зрозуміти, що будинок, в якому ми живемо, двір, в якому бавляться наші діти, не належить комусь, а перш за все - нам. І хто, як не самі мешканці повинні першочергово бути зацікавлені у його належному стані. А даний конкурс якраз яскраво ставить за приклад принцип спільної відповідальності», - пояснив колишній секретар міської ради.

Народний депутат Руслан Марцінків та начальник експертно-аналітичного відділу Христина Федотова й надалі контролюватимуть хід реалізації робіт переможців міського конкурсу. «Я вболіваю за кожного жителя Івано-Франківська, який знаходить шляхи вирішення спільних проблем, тому особисто контролюватиму проекти громадської ініціативи у 2013 році», - наголосив екс-секретар Руслан Марцінків.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Аудитори Міндоходів ...

КОМЕНТАРІ