Аудитори Міндоходів Хмельниччини на третину скоротили кількість перевірок

Аудитори Міндоходів Хмельниччини на третину скоротили кількість перевірок

04.07.13 08:03 0 828
Задля ефективної реалізації на Поділлі програми економічних реформ „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава” та розбудови міцного партнерства між легальним бізнесом та владою регіональне представництво Міндоходів пішло на радикальне зменшення візитів ревізорів до представників підприємницької спільноти краю.

Так, кількість планових перевірок скорочена вдвічі: з 145 торік - до 75 у цьому році. У загальному ж рахунку число документальних перевірок зменшено майже на 30 відсотків або 328 зустрічей аудиторів з представниками бізнес-активу Хмельниччини.

Функціонування ризикоорієнтованої системи моніторингу дало можливість віднайти майже 27 мільйонів гривень прихованих бюджетних резервів у тіньовому секторі економіки Поділля. Тобто, саме у тих «непрозорих» платників, які свідомо формують «схемний податковий кредит», декларують неадекватні рівню валових доходів суми з податку на прибуток підприємств та користуються послугами фіктивних фірм, аби мінімізувати свої зобов’язання перед казною. Ті ж підприємства, які ведуть чисту, чесну і прозору бухгалтерію, наразі починають забувати про відвідини ревізорів.

Із донарахованих сум до державної скарбниці вже надійшло понад 19 мільйонів гривень, що на 6 мільйонів більше, ніж торік.

На часі у Міністерстві задля реалізації стратегії «мінімум обтяжень – максимум комфорту для легального бізнесу» робиться усе можливе для налагодження неконфліктних методів взаємодії з підприємницькою громадою. На веб-порталі Міндоходів вже функціонують чимало цифрових сервісів для визначення надійності власних ділових партнерів задля уникнення різноманітних податкових й митних ризиків, а відтак – й раптових зустрічей з контролерами та штрафів.

Більше того з наступного року сумлінних платників перевірятимуть віртуально. Спочатку інновація буде апробована на малому бізнесі, а з 2016 року «замовити» собі проведення документальної невиїзної позапланової електронної перевірки зможуть усі категорії платників податків України. Для цього достатньо буде повідомити регіональні органи Міністерства про своє бажання «перевіритись дистанційно» за 10 днів до зустрічі з ревізорами.

«Така практика дозволить не лише підвищити якість і ефективність аудиту, а й знизить адміністративне навантаження на платника податків. Адже із запровадженням цифрової перевірки очікується значне скорочення часу на проведення аудиту та адміністративних витрат як для бізнесу, так і для держави», – відзначає перший заступник начальника головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Володимир Михайлюк.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ