В Луцьку галина Шатецька розповіла про соціальний захист самотніх людей похилого віку та осіб з особливими потребами

В Луцьку галина Шатецька розповіла про соціальний захист самотніх людей похилого віку та осіб з особливими потребами

04.07.13 08:56 0 937
Під час засідання виконавчого комітету, присутні заслухали інформацію про роботу територіального центру обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька за перше півріччя 2013 року

Директор терцентру Галина Шатецька розповіла, що територіальний центр здійснює соціальне обслуговування та надає соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

Основним завданням територіального центру є вжиття конкретних заходів, спрямованих на підвищення рівня соціальної захищеності самотніх людей похилого віку та осіб з особливими потребами. Саме тому працівники терцентру не лише надають соціальні послуги, але й займаються вивченням проблем та потреб цієї категорії громадян.

Територіальний центр соціального обслуговування надає наступні види послуг: соціально-побутові; психологічні; соціально-педагогічні; соціально-медичні; соціально-економічні; інформаційні.

Галина Шатецька зазначила, що станом на 1 липня 2013 року структурними підрозділами територіального центру обслуговується 3634 громадян, яким протягом І півріччя 2013 року надано 121 843 соціальних послуги.

З метою підвищення рівня соціальної захищеності самотніх людей похилого віку та осіб з особливими потребами терцентр співпрацює з різними громадськими та релігійними організаціями, підприємствами та установами різних форм власності, які надають допомогу коштами, одягом, взуттям, продуктами харчування, засобами особистої гігієни тощо. Зокрема, – Благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», Волинський обласний благодійний фонд «Дитяча місія. Україна», ВОБФ «Лелеки Волині» підприємець В.Л.Хорошенко, ТзОВ «Апельсин», ВАТ «Луцьксантехмонтаж-536», ТзОВ «Волиньхліб», ВАТ «Хліб».

Завдяки такій співпраці протягом 6 місяців поточного року забезпечено продуктовими наборами 410 громадян, гуманітарними одягом та взуттям 922 громадян, допоміжними засобами пресування 253 особи.

Найбільш вагому підтримку у зміцненні матеріально-технічної бази терцентру та наданні натуральної допомоги соціально-незахищеним мешканцям міста надає Благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

В рамках соціальної програми Фонду «З добром у серці» в квітні 2013 року проведено капітальний ремонт кімнати для миття посуду їдальні терцентру та придбано нове обладнання (столи, стелажі, стелажі-сушки, мийки), побутову техніку (шестикамфорна газова плита, холодильник), кухонний посуд (каструлі, пательні, чайники, тарілки, стакани), 30 термосів для доставки гарячих обідів додому тим підопічним установи, які за станом здоров’я не можуть відвідувати їдальню терцентру. Встановлено бойлер в кімнаті для миття посуду та душову кабіну в санітарній кімнаті.

Також установі подаровано нову сучасну комп’ютерну техніку та два апарати у фізіотерапевтичний кабінет: «Біотрон-компакт» для світлотерапії та «МІТ-11» для ультразвуку і магнітолазерної терапії.

Разом з тим, є ряд проблемних питань. Будівля, в якій розміщено територіальний центр, побудована більше 60 років, капітальний ремонт приміщення не проводився.

Тому в територіальному центрі необхідно: провести заміну водопровідних труб, замінити систему теплопостачання, електропроводку, встановити автоматичну пожежну сигналізацію; провести перепланування та реконструкцію частини І першого поверху установи для розташування двох кімнат денного перебування, фізкабінету, кабінету ЛФК, санвузла та душової кабіни, пристосованих для маломобільних груп населення; переобладнати пандус при вході в територіальний центр, придбати та встановити підйомники для доступу маломобільних груп населення у перукарню, пральню, кімнату дарованих речей.

Також Галина Шатецька зазначила, що установа має спеціалізований автомобіль для перевезення інвалідів-візочників. Однак, кількість охочих скористатися цією послугою постійно збільшується і його вже не вистачає, аби задовольнити потреби усіх.. Та й, за її словами, цей автомобіль постійно ламається. Галина Шатецька зазначила, що новий спеціалізований автомобіль коштує близько 300 тисяч гривень, однак, коштів на його придбання нема, тому вирішено встановити спеціалізоване обладнання на ще один автомобіль, який є на балансі територіального центру. На його переобладнання необхідно близько 15 тисяч гривень.

Міський голова Микола Романюк подякував Галині Шатецькій та працівникам територіального центру за роботу.

Він зауважив, що допоможе із переобладнанням ще одного автомобіля. За його словами, до нього зверталися підприємці, які готові надати допомогу місту.

Також Микола Романюк зазначив, що поступово вирішуються питання й з обладнанням та ремонтом приміщення. Так буде й надалі.

Крім того, міський голова подякував благодійникам за постійну допомогу територіальному центру.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівнянина засудили за ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ