Луцька ОДПІ: у першому півріччі 2013 року кількість спрощенців зросла

Луцька ОДПІ: у першому півріччі 2013 року кількість спрощенців зросла

04.07.13 10:17 0 1005
На території обслуговування Луцької ОДПІ за підсумками І півріччя 2013 року працює 8495 підприємців – спрощенців. На початок 2013 року підприємців, які працювали на умовах сплати єдиного податку, нараховувалось 8121.

«Це зростання представників підприємницької спільноти, котрі обрали саме спрощену систему оподаткування, свідчить про досить впевнений розвиток малого та середнього бізнесу в місті Луцьку та Луцькому районі», – запевнила учасників «круглого столу» – представників місцевого бізнесу, заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб – начальник відділу адміністрування податків на доходи фізичних осіб Луцької ОДПІ Алла Зінчук.

Посадовець повідомила, що зростання кількості спрощенців призвело і до збільшення надходжень. Зокрема, єдиного податку за ці півроку спрощенці сплатили на 5,6 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Таким чином, підприємці – спрощенці, які працюють на території обслуговування Луцької ОДПІ, поповнили бюджет на 15,6 мільйона гривень.

Як і минулого року найпопулярнішою серед спрощенців залишається друга група, на якій працює 4684 підприємців. Це 55 відсотків від загальної кількості «спрощенців».

За словами фахівців Луцької ОДПІ пожвавлення у сплаті єдиного податку було цілком прогнозованим. Спрощення адміністрування єдиного податку та помірні ставки платежів стали стимулом для зростання кількості підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Туристичний Оздоровчий ...

КОМЕНТАРІ