На Хмельниччині влада сприяє розвитку малого та середнього бізнесу на селі

На Хмельниччині влада сприяє розвитку малого та середнього бізнесу на селі

04.07.13 10:54 0 987
Створення сприятливих умов для роботи малого та середнього бізнесу, вивчення досвіду з залучення інвестицій підприємцями краю є визначальним у роботі посадовців усіх рівнів. З цією метою 2 липня в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулась нарада щодо поширення успішного досвіду роботи молочних кооперативів. Аналізуючи питання розвитку малого та середнього бізнесу в сільській місцевості спеціалісти АПК прийшли до висновку, що внаслідок процесу реформування агропромислового комплексу, збільшилася питома вага виробництва тваринницької та рослинницької продукції у приватному секторі, тому важливим елементом розвитку сільських територій є розвиток сільськогосподарського підприємництва, яке має бути в центрі уваги місцевої влади.

Позитивний досвід діючих сільськогосподарських виробничих та обслуговуючих кооперативів (як молочарських, так і інших) переконує у необхідності їхнього створення та розвитку, адже таким чином одноосібникам легше збувати продукцію власного виробництва та захищати свої інтереси. Про досвід роботи ПрАТ «Деражнянський молокозавод» та завдання професійного об’єднання керівників молокопереробних підприємств області розповів Валерій Яглінський – директор ПрАТ «Деражнянський молокозавод», голова професійного об’єднання керівників молокопереробних підприємств області.

Про форми кооперації в малому та середньому бізнесі на селі йшлося у виступах науковців Хмельницької державної сільськогосподарської станції інституту кормів та сільського господарства Поділля.

Підводячи підсумки засідання директор Департаменту АПР ОДА Олег Стрілецький зазначив, що до 5 липня 2013 року необхідно організувати та провести за участю керівництва району зустрічі підприємств, фермерів, приватників з переробниками молока щодо створення та успішного функціонування молочних кооперативів та продовжити роботу над створенням виробничих та заготівельних кооперативів тваринницької продукції і до кінця року такі кооперативи повинні функціонувати в кожному районі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ