Реконструкція перинатального центру у Львівській області буде здійснена у визначені терміни

Реконструкція перинатального центру у Львівській області буде здійснена у визначені терміни

04.07.13 12:19 0 827
2 липня відбулася Всеукраїнська селекторна нарада з питань реалізації Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства і дитинства» під керівництвом першого заступника Глави Адміністрації Президента України Ірини Акімової.

У нараді від Львівської ОДА взяла участь заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів, яка доповіла учасникам наради про готовність Львівської області до здійснення реконструкції перинатального центру у визначені планом-графіком терміни.

Ірина Романів повідомила учасників відеоселекторної наради, що в області виконуються заходи з інформування медичних працівників і населення щодо реалізації Національного проекту «Нове життя», підготовки медичних кадрів нової якості. Відпрацьована програма надання медичної допомоги вагітним жінкам на час закриття на реконструкцію існуючого обласного клінічного перинатального центру. Особливу увагу звертається над впровадженням закладами охорони здоров’я регіоналізації перинатальної допомоги.

На нараді було підтверджено, що Експертною комісією Держінвестпроекту України визначено Львівську обласну державну адміністрацію розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня за програмою «Заходи щодо створення мережі регіональних перинатальних центрів, забезпечених інноваційними технологіями та сучасним обладнання».

У підсумковому слові перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова наголосила на тому, що побудова системи регіоналізації перинатальної допомоги надзвичайно важливий процес і закликала учасників проекту не знижувати темпів роботи.

Довідково:

На виконання соціальних ініціатив Президента України в Україні триває реалізація Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства і дитинства», що передбачає створення у всіх регіонах України регіональних перинатальних центрів найвищого рівня.

У межах реалізації Національного проекту «Нове життя» вже створено 10 перинатальних центрів, де народилися понад 25 тис. дітей, триває робота з відкриття ще десяти. Створення високотехнологічних перинатальних центрів знижує материнську й дитячу смертність, значно поліпшує якість медичного супроводу жінок та новонароджених.

Регіоналізація перинатальної допомоги (комплекс заходів із визначенням перинатального ризику для матері і дитини).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 116,5 млн. гривень ...

КОМЕНТАРІ