Львів’яни увійшли до складу української збірної на XXVII Всесвітню літню Універсіаду

Львів’яни увійшли до складу української збірної на XXVII Всесвітню літню Універсіаду

04.07.13 12:48 0 989
З 6 до 17 липня 2013 року в Казані (Російська Федерація, Республіка Татарстан) пройде XXVII Всесвітня Літня Універсіада.

Цього року Всесвітня літня Універсіада збере понад 13 тисяч спортсменів з 132 країн-учасниць. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України, нашу державу на студентських стартах у Казані будуть представляти 370 спортсменів із 65 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, які будуть приймати участь у змаганнях з 25 видів спорту.

На наймасштабнішу світову студентську першість потраплять і львів’яни. Так, Львівську область в складі збірної України на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді 2013 року представлятимуть 34 студенти-спортсмени Львівського державного університету фізичної культури (23 студенти), Національного університету “Львівська політехніка” (8 студентів), Львівського національного університету імені Івана Франка (2 спортсмени), Львівського національного аграрного університету (1 студент). Також до складу офіційної делегації увійшли начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України А.Ігнатович та ректор Львівського державного університету фізичної культури Є.Приступа.

Вперше в історії турніру до програми змагань увійшли 27 видів спорту. З них 13 обов’язкових: легка атлетика, баскетбол, фехтування, футбол, спортивна гімнастика, художня гімнастика, дзюдо, плавання, стрибки у воду, водне поло, настільний теніс, теніс, волейбол, а також 14 додаткових: бокс, стрільба, синхронне плавання, академічне веслування, веслування на байдарках і каное, самбо, спортивна боротьба, боротьба на поясах, шахи, важка атлетика, регбі-7, хокей на траві, бадмінтон і пляжний волейбол.

Загалом, на Універсіаді буде розігруватися понад 300 комплектів медалей.

Львівські студенти боротимуться за перемогу у таких видах спорту як баскетбол, бокс, боротьба вільна, боротьба самбо, важка атлетика, веслування на байдарках і каное, легка атлетика, настільний теніс, регбі, стрільба кульова, фехтування, шахи.

Зазначимо, що починаючи з 1993 року студенти України взяли участь у десяти літніх і десяти зимових Універсіадах. За роки незалежності України наші студенти завоювали 463 медалі, з них 165 золотих, 152 срібні, 146 бронзових.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львові розпочали ...

КОМЕНТАРІ