У Львівській області у Стрию завдяки депутатам-свободівцям Держскарбниця почала повертати борги

У Львівській області у Стрию завдяки депутатам-свободівцям Держскарбниця почала повертати борги

04.07.13 11:19 0 908
Результатом дводенної акції протесту працівників стрийського міського комунального підприємства, яку підтримали депутати міської та районної рад від ВО "Свобода", стала виплата двірникам боргів із заробітної плати. Під тиском громадськости і депутатів районне управління Державної скарбниці почало виплачувати бюджетні кошти за виконання робіт, зокрема на ремонт доріг.

Як зазначив депутат Стрийської районної ради Мар'ян Берездецький, справедливий протест працівників комунального підприємства за підтримки громади приніс позитивний результат – відновлено фінансування зарплат та оплати виконання робіт у місті та районі.

Нагадаємо, що впродовж двох днів працівники стрийського міського комунального підприємства пікетують Управління Держскарбниці в м. Стрий, вимагаючи виплати заборгованої зарплати. Пікетувальників підтримали депутати стрийських районної та міської рад від ВО "Свобода".

У пікетуванні беруть участь близько 150 осіб. Доведені до відчаю двірники готові вдатися до крайніх заходів, якщо не буде знайдено кошти на зарплату, якої вони не отримують із травня.

Як повідомив голова фракції ВО "Свобода" у Стрийській районній раді Мар'ян Берездецький, 2 липня брама перед входом до місцевого управління Держскарбниці була зачинена. Коли представники пікетувальників та депутати зайшли в приміщення, то виявилося, що керівники установи терміново пішли у відпустку. Практично установа не працювала, вести перемовини було ні з ким.

Тим часом на вулиці до однієї з пікетувальниць, якій стало зле, викликали швидку.

Депутати, які підтримують пікетувальників, звернулися до правоохоронних органів щодо цієї ситуації. Вони вимагають від прокуратури з'ясувати, на якій підставі 2 липня фактично була зачиненою державна установа. "Люди готові продовжувати акцію протесту, доки не буде виконано їхні вимоги. Ми вимагатимемо виплати заборгованости і звертатимемося з цього приводу до найвищих органів влади", – наголосив Мар'ян Берездецький.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Про поглиблену та ...
Наступна новина: Роуч буде готувати ...

КОМЕНТАРІ