Чернігів: Міське телебачення готується до нового телевізійного сезону

Чернігів: Міське телебачення готується до нового телевізійного сезону

04.07.13 08:05 0 732
Про роботу комунального підприємства «Телерадіоагенство «Новий Чернігів» у новому телевізійному сезоні розповіла на розширеній нараді генеральний директор підприємства Ольга Капустян.

Вона відзначила, що ТРА «Новий Чернігів» завершило півріччя у відносно стабільному становищі, а колектив наразі готується до свого вже двадцять другого телевізійного сезону.

О. Капустян нагадала, що наприкінці минулого року міськрада затвердила Програму розвитку комунального підприємства на 2013-2015 роки, де в тому числі обумовлено концепцію мовлення, цільову аудиторію. «Наш із вами телеканал розрахований для сімейного перегляду, для всіх верств населення, які займають активну суспільно-політичну позицію, цікавляться новинами міста в політичній, культурній, соціальній сферах», - прокоментувала присутнім керівник комунального підприємства.

Вона підкреслила, що в новому сезоні телевізійники робитимуть акцент на вихованні сімейних цінностей, утвердженні культу сім’ї, популяризації здорових стосунків. Зокрема, готуються такі нові проекти як «Сімейна кухня» і «Без проблем?», продовжаться програми «Моя колекція», «Історія кохання» і «Парад порад».

О. Капустян поділилася, що з вересня міське телебачення запроваджує спеціальний проект «Серед тижня», який виходитиме щосереди та висвітлюватиме роботу структурних підрозділів міськради, її комунальних підприємств, причому не в форматі звітів, а саме в розрізі потреб населення.

На думку генерального директора фаховий рівень творчого колективу і спроможність проводити журналістські розслідування підтвердив пілотний проект «Містечко». В оновленому форматі виходитиме програма в прямому ефірі «Партія з депутатом». Новий формат передбачає розмову з двома депутатами різних фракцій на задану тему. А ось «Депутатський канал» виходитиме в звичному форматі.

До Дня Перемоги телебачення започаткувало проект «Забуттю не підлягає...», він триватиме аж до 70-річчя визволення Чернігова. Не вичерпав цікавих тем і просвітницький проект «Невідомий Чернігів». Події музичного життя відображаються в новому щотижневому проекті «Чернігів музичний».

Крім того, телерадіоагентство активно розвиває напрямок спортивної журналістики, пропагуючи спорт, здоровий відпочинок і дозвілля, здоровий спосіб життя. Окрім щотижневого випуску програми «Чемпіон» з вересня стартує авторський проект «Діагноз – спортсмен», де гостями студії будуть імениті чернігівські спортсмени.

«З жовтня плануємо розпочати зустрічі, прес-конференції у прес-холі телерадіоагентства з веденням запису у режимі прямого ефіру та online трансляцією на оновленому сайті ТРА www.newch.tv», - розповіла про найближчу перспективу О. Капустян.

Окрім нових і оновлених телепроектів телерадіоагентство випускатиме й звичний для глядача продукт: новини «ФАКТ», ток-шоу «МедіаКратія», інтерв’ю з міським головою «Мер і місто», економічний дайджест «Срібна гривня», «Репортаж з коліс», «Культур-ревю», «Дорога до храму», для молодіжної аудиторії «Вечірній променад», для дитячої — «Мульти-Бульки» та «Потягуськи», інші періодичні програми, такі як «З перших уст», «Актуально», «Політбарометр», «Добра справа».

Генеральний директор КП «ТРА «Новий Чернігів» висловила занепокоєння з приводу ситуації в телевізійній галузі, що пов’язано з переходом від аналогового на цифрове мовлення. Неоднозначним є і проект нового Закону «Про телебачення і радіомовлення», який містить як позитивні зрушення у відповідності з сучасними технологіями і часом, так і деякі спірні моменти, пов’язані з механізмом розподілу частот.

«У нашій подальшій роботі ми будемо керуватися зваженістю, толерантністю, збалансованістю в подачі матеріалу», - запевнила О. Капустян.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аудитори Міндоходів ...
Наступна новина: Серед переможців ...

КОМЕНТАРІ