На Тернопіллі зберегти та примножити досвід для наступних поколінь

На Тернопіллі зберегти та примножити досвід для наступних поколінь

04.07.13 10:15 0 845
Саме за таким принципом створювався музей податкової служби, який урочисто відкрили у приміщенні Головного управління Міндоходів у Тернопільській області. Участь у заході взяли ветерани податкової служби, працівники та керівництво Головного управління Міндоходів області, представники ЗМІ та громадськості.

Відкриваючи музей, начальник Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук зазначив, що ця подія – насамперед яскраве свідчення поваги до працівників податкової служби, які віддали багато років нелегкій праці та створили міцний фундамент для розвитку служби.

«Прізвища багатьох ветеранів золотими літерами вписано в історію ДПС Тернопільщини, а трудовий шлях податківців – це зразок служіння Вітчизні на державній службі. А на знак нашої поваги до цих людей за їх сумлінну працю ми видали Книгу пам’яті, яку можна переглянути у музеї», – наголосив Олександр Васильович.

Одним з ідейних натхненників при створенні музею був перший керівник податкової служби області Богдан Кельнер, який зараз очолює обласну ветеранську організацію. Він провів першу екскурсію в новоствореному музеї.

«Беручись до непростої справи – зібрати по крупинці інформацію про діяльність усіх першопрохідців, віднайти унікальну добірку експонатів – ми мали на меті не просто зберегти історію податкової служби, відтворити її, а прагнули насамперед передати її наступним поколінням. Тож сподіваємося, що цей музей буде пізнавальним для школярів та студентів, які у майбутньому хочуть пов’язати своє життя з податковою справою, і які приходитимуть сюди на екскурсію. А для ветеранів податкової служби – це неоціненна пам’ятка і привід згадати молоді роки та роботу у податковій службі», – зауважив Богдан Кельнер.

Серед експонатів, поміж яких, зокрема, обчислювальні прилади минулого, грошові знаки, цікаві документи та фотографії щодо оподаткування в різні епохи, знайшлося місце і роботам переможців конкурсу «Податки очима дітей», який був першим соціальним проектом податкової служби і залишався доброю традицією податківців впродовж багатьох років.

До речі, відтепер двері музею відкриті для учнів навчальних та виховних закладів Тернополя та області. Екскурсії музеєм стануть елементом навчальної програми з вивчення основ оподаткування.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У м. Львові вшанували ...
Наступна новина: Луцька ОДПІ: у першому ...

КОМЕНТАРІ