Аванси з податку на доходи: як розрахувати і де зазначати

Аванси з податку на доходи: як розрахувати і де зазначати

04.07.13 09:36 0 781
Відомості про провадження господарської діяльності фізичними особами – підприємцями відображаються у розділі III податкової декларації про майновий стан і доходи.

Разом з декларацією заповнюється та подається додаток 5 «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, отриманих фізичною особою - підприємцем від провадження господарської діяльності» до цієї декларації. У ньому зазначаються результати провадження господарської діяльності за результатами звітного року, здійснюється розрахунок суми податку на доходи фізичних осіб за звітний рік, а також відображається розмір квартальних авансових платежів з податку, що підлягають сплаті до бюджету у наступному за звітним році (рядок 08 додатка 5 до декларації).

Розмір авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб визначається фізичною особою - підприємцем не з очікуваного розміру доходів, а виходячи з суми річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік і має бути не менш як 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік (у співставних умовах). Значення рядка 08 додатка 5 до декларації розраховується як 25 відсотків суми податку на доходи фізичних осіб - підприємців, розрахованого з чистого оподатковуваного доходу за підсумками провадження господарської діяльності за звітний рік (рядок 03 додатка 5 до декларації).

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ