Працівники міліції затримали розбійників, які напали на подружжя з Черкащини

Працівники міліції затримали розбійників, які напали на подружжя з Черкащини

04.07.13 18:04 0 861
До чергової частини Золотоніського міськвідділу міліції з приймального відділення районної лікарні надійшло повідомлення про те, що до них за допомогою звернувся місцевий 29-річний житель з тілесними ушкодженнями. До лікарні відразу виїхала слідчо-оперативна група.

Як з’ясували працівники міліції , того вечора чоловік знаходився вдома, коли почув, як хтось увійшов до будинку. На порозі кімнати він побачив незнайомця в масці, який погрожуючи пістолетом, почав вимагати у нього грошові кошти. Не злякавшись зброї, господар будинку кинувся на зловмисника, між чоловіками зав’язалася бійка. Але в кімнату ввірвались ще двоє нападників, вони схопили господаря, зв’язали йому руки та почали бити. На шум, з іншої кімнати вийшла жінка господаря. Побачивши що коїться в будинку, господиня намагалася втекти, але це їй не вдалося – зловмисники швидко наздогнали її та зв’язали. Завівши господарів до кімнати, непрохані гості почали катувати подружжя та вимагати гроші. Але, після тривалих знущань зловмисники зрозуміли, що господарі їм нічого не скажуть та почали самі шукати кошти. Здобиччю зловмисників стало 450 доларів США, цифровий фотоапарат та мобільний телефон. Зібравши награбоване, нападники сіли до автівки господарів та поїхали геть.

Доки правоохоронці продовжували спілкування з потерпілим в лікарні, на місці події вже працювали експерти, слідчі та оперативники карного розшуку. Зібравши всі необхідні речові докази та покази свідків, працівники міліції розпочали пошуки зловмисників. Проводячи оперативно – розшукові заходи правоохоронці перевіряли на причетність до скоєння злочину раніше судимих осіб та осіб, які притягувалися до відповідальності за скоєння подібних злочинів.

Копітка робота принесла позитивні результати – за лічені години оперативникам вдалося встановити місцезнаходження викраденого автомобіля. Зловмисник залишили його в центрі міста, а самі зникли у невідомому напрямку. Але уникнути відповідальності їм не вдалося - завдяки вдалим оперативним комбінаціям та отриманій інформації, працівники міліції невдовзі вийшли на слід злодіїв.

До оперативних працівників надійшла інформація, що причетні до цього злочину особи можуть переховуватися в місті Черкаси. Перевірка отриманих даних знайшла своє підтвердження. Працівники міліції встановили, що зловмисники дійсно проживають на орендованій квартирі в Черкасах, де їх і було затримано та доставлено до міськвідділу міліції.

При спілкуванні зі слідчим зловмисники всіляко виправдовувались та заперечували свою причетність до скоєння злочину, але речові докази та покази свідків були не на їх користь. Зрозумівши що працівникам міліції все відомо і заплутати слідство їм не вдасться затримані повністю у всьому зізналися.

Наразі чоловіки затримані. Слідчим відділом Золотоніського міськвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (Розбій), санкція якого передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Триває слідство.

СЗГ УМВС України

в Черкаській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інформація про спробу ...

КОМЕНТАРІ