ЛМКП «Львівтеплоенерго» завершує будівництво ІІ тепловиводу від ТЕЦ-1

ЛМКП «Львівтеплоенерго» завершує будівництво ІІ тепловиводу від ТЕЦ-1

04.07.13 21:43 0 1209
Одними з наймасштабніших робіт як по важливості, так по об’єму, які зараз проводить ЛМКП «Львівтеплоенерго», є будівництво незавершеного ще в радянські часи ІІ тепловиводу від ТЕЦ-1.

Львівська ТЕЦ-1 є найбільшим об’єктом теплопостачання, що знаходиться на балансі ЛМКП «Львівтеплоенерго». Встановлені потужності ТЕЦ-1 дозволяють забезпечити подачу тепла і гарячої води на весь Франківський, Сихівський, частково Личаківський і Галицький райони.

Від ТЕЦ-1 побудовано три тепло виводи, через які теплоносій транспортується до районних котелень і ЦТП.

Зараз діючими є І і ІІІ тепловиводи, через які теплоносій йде на Сихів, Франківський район теплових мереж, Новий Львів, центральну частину міста, частину Личаківського (вул. Дж.Вашингтона, Пасічна).

ІІ тепловивід залишився недобудованим. Його будівництво розпочалося у 80-х роках. На той час в даному напрямку під землею була прокладена одна теплотраса і дві паротраси. Через високі параметри пари, ускладнювалась можливість доступу до теплотраси в разі виникнення аварійних ситуацій. Тоді й виникла необхідність винести цю теплотрасу на естакаду (прокласти над землею). Перший проект тепловиводу був розроблений в Росії. Потім його коригували, оскільки були виявлені неточності. Першими, хто розпочав будівництво будівельної частини тепловиводу, були поляки. Потім роботу продовжила львівська фірма, яка майже завершила будівельну частину. Після цього роботи зупинилися. В 90-х роках поклали перші труби. Було прокладено 312 м діаметром 820 мм і 902 м діаметром 720 мм. З 1993 року роботи зупинилися.

Відповідно до проекту необхідно було завершити монтаж теплової мережі до камери ТК-1006 і ТК-713 та виконати реконструкцію ТК-1006.

Всього необхідно було прокласти близько 350 м трубопроводу діаметром 720 мм, 40 м труби діаметром 1020 мм. Також необхідно було провести реконструкцію теплової камери.

— Розуміючи важливість ІІ тепловиводу для надійного теплопостачання і ефективної роботи самої ТЕЦ-1, з лютого 2012 року ми розпочали роботи по добудові ІІ тепловиводу. Було проведено діагностику вже прокладених трубопроводів. Лабораторія металів підприємства, при просвітлені старих трубопроводів виявила значні дефекти. Тому доводилося ремонтувати зварні стики на тій частині тепловиводу, яка була побудована. Цього року, під час «нульової» зупинки ТЕЦ-1, в час гідравлічних випробувань, було проведено реконструкцію теплової камери та встановлено нові трубопроводи. Минулого тижня вдалося зістикувати ІІ і ІІІ тепловиводи. Зварювальні роботи проводилися за несприятливих погодних умов та під високовольтними електролініями 110 і 35 кВт. — Виконання робіт зі завершення будівництва ІІ тепловиводу проводилося в екстремальних умовах, які відтягували час завершення та затримували відновлення подачі гарячої води до 22 будинків Нового Львову. Відсутність гарячої води в 22 будинках була наслідком цих робіт. Працівники спеціалізованого ремонтно-будівельного цеху «Львівтеплоенерго», які виконували ці роботи, змушені були працювати понаднормово та у вихідні дні. Через дощову погоду, працівникам доводилося поставити намети і працювати до половина другої ночі, для того щоб швидше виконати роботи. — Я вдячний кожному працівнику, який брав участь в проведені робіт. Мені приємно, що ми змогли розпочати і доводимо до кінця роботи, які зупинилися 20 років тому. Нехай мешканці 22 будинків Нового Львова вибачать за незручності, які їм довелося відчути, однак цього вимагали роботи. Завершення будівництва і введення в роботу ІІ тепловиводу ТЕЦ-1 дозволить значно збільшити надійність роботи магістральних теплових мереж. Зокрема розвантажити ІІІ тепловивід та в разі аварійної ситуації переключити подачу теплоносія з ІІІ тепловиводу на ІІ тепловивід. Також дозволить збільшити потужності ТЕЦ-1 та збільшити виробіток електроенергії. І це все змогли зробити працівники «Львівтеплоенерго» без залучення сторонніх організацій. — Володимир Штейбарт, головний інженер ЛМКП «Львівтеплоенерго»

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові кластер ІТБП ...

КОМЕНТАРІ