Чернівці: Відбулося вручення сертифікатів першим випускникам «Університету третього віку»

Чернівці: Відбулося вручення сертифікатів першим випускникам «Університету третього віку»

05.07.13 08:28 0 1130
4 липня, на урочистому зібранні в приміщенні Чернівецької міської ради директор комунального центру «Турбота» Ірина Давня вручила сертифікати 33-м першим випускникам «Університету третього віку».

В урочистостях взяли участь заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради Ірина Гресь, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради Інна Лисак, завідуюча відділом інформаційних технологій обласної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка Галина Вольська та викладачі навчальних закладів, фахівці місцевих органів влади, волонтери та члени благодійних організацій, що працювали зі студентами «Університету третього віку».

Ірина Давня звернулась до всіх присутніх із вітальним словом: «Шановні чернівчани, дорогі друзі! Мене наповнює трепетне почуття, хвилює урочистість цього залу. Це мабуть тому, що тут зібрались не просто студенти «Університету третього віку», а вже згуртована команда друзів, які разом пізнають світ, збагачують свій творчий потенціал, а головне – з любов’ю дарують свій роками прихований скарб. Серед студентів – учасники і діти війни, ветерани праці, внесок яких в розвиток держави – безцінний, а праця і ставлення до людей та громадських цінностей є еталоном для виховання молодого покоління».

Для довідки:

Університет третього віку – створений відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України № 326 від 25.08.2011 року ,,Про впровадження соціально-педагогічної послуги ,,Університет третього віку” на базі Чернівецького комунального територіального центру соціального обслуговування «Турбота».

Основною метою діяльності Університету є збереження взаємодії людей похилого віку, людей з обмеженою життєдіяльністю з соціальним середовищем, та їх участь в активному суспільному житті громади. Основні цілі та завдання полягають в сприянні розвитку і підтримки фізичних, психологічних та соціальних здібностей людей похилого віку, що дозволить урізноманітнити їх життя, переорієнтувати людей похилого віку від зневіри й самотності до спілкування, взаємодопомоги, самопізнання та самореалізації.

Слухачами курсу можуть бути люди похилого віку, інваліди (І,ІІ, та ІІІ груп), тощо, з числа підопічних Центру та громадян міста, що мають освіту будь-якого рівня, та зацікавлені брати участь в освітніх програмах.

9 жовтня 2012 року розпочався навчальний рік на двох факультетах: основ медицини, здорового способу життя та краєзнавчому. Навчання проводилось на базі Центру, в спеціально виділеному приміщенні, що знаходиться на вул. Університетській, 18. З січня 2013 року на базі обласної наукової бібліотеки ім. М.Івасюка відкрито факультет основ комп’ютерної грамотності.

Надання послуги «Університет третього віку» забезпечувалось безкоштовно з залученням викладачів навчальних закладів різних рівнів акредитації, фахівців місцевих органів влади (за їх згодою), волонтерів та членів благодійних організацій, студентів, школярів, людей похилого віку, які одночасно були і слухачами Університету. Відповідальним організатором і керівником даного напрямку в комунальному центрі «Турбота» була провідний фахівець із соціальної роботи Тетяна Горлова.

Навчальний курс тривав протягом 2012-2013 років, з програмою яка розрахована на 72 навчальні години. В процесі навчання використовувались різні форми: лекційні заняття з обговоренням, практичні заняття, дискусії, дебати, круглий стіл, доповіді, екскурсії, концерти, вивчення випадків із залученням життєвого досвіду, що сприяло активній позиції студентів в навчальному процесі.

Оцінювання курсу орієнтоване виключно на заохочення слухачів Університету, оскільки основним принципом організації навчання є отримання тими, хто навчається, задоволення від навчання та участі в навчальному процесі.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Житомирщина: кожному ...
Наступна новина: Волиняни лідирують у двох ...

КОМЕНТАРІ