Аграрії Івано-Франківщини готові до жнив , - Василь Брус

Аграрії Івано-Франківщини готові до жнив , - Василь Брус

05.07.13 11:30 0 877
На базі Городенківського району заступник голови облдержадміністрації Василь Брус провів обласну нараду-семінар з питань готовності агропромислового комплексу до жнив. У своєму аналітичному виступі Василь Брус особливо наголосив на формуванні регіональних ресурсів зерна.

Зазначалося: в області завершено роботу з підготовки зернозбиральної та зерноочисної техніки,зернотоків, зерносховищ та елеваторів. Збирання ранніх зернових, зокрема, озимого ячменю та озимого ріпаку вже розпочали в Рогатинському, Коломийському та Снятинському районах. Готові до роботи 58 зерносушильних комплексів.

Про особливості проведення цьогорічних жнив доповів директор Прикарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН) М. Абрамик. Керівник Івано-Франківського регіонального відділення Аграрного фонду) М.Винничук поінформував про організацію закупівлі зерна до державних ресурсів. Мова йшла і про охорону праці під час проведення жнив, про пожежну безпеку при проведенні жнив.

За словами заступника голови облдержадміністрації Василя Бруса, аграрії області готові до проведення жнив.

Районним державним адміністраціям дано доручення: «звернути увагу» на збільшення площ під кормові культури, жито, цукрові буряки; «взяти на контроль» питання формування регіональних ресурсів зерна, відповідно до розпорядження обласної державної адміністрації; «активізувати» закупівлю продовольчого зерна через визначених райдержадміністраціями операторів; проконтролювати розрахунки агроформувань по форвардних контрактах тощо.

Учасники наради-семінару оглянули хід будівництва зернового елеватора в ПП "Агрофірма "Вільхівці", посіви зернових та готовність до жнив у ФГ "Водолій–55", ФГ "Геліос" (с.Котиківка), таФГ "Овіс–Агро" (с.Михальче), ПФГ "Поточище" (с.Поточище), техніку для збирання зернових культур філії "Перспектив" ПрАТ "Зернопродукт МХП" в с.Вербівці; токове господарства в ДП "Обрій" ТОВ "Шляхбудіндустрія" (с.Чернятин).

Довідково

Вся посівна площа під урожай -2013 -складає 365,4 тис. га, що на 1,8 відс. або на 6,3 тис. га більше, ніж торік. «До збирання підлягає» 162,3 тис. га зернових (включаючи кукурудзу на зерно), що на 5,3 тис. га або 3,4 відс. більше минулого року. Прогнозоване валове виробництво зерна - 615,5 тис. тонн, що на рівні минулого року. Водночас прогнозується зібрати 54,6 тис. тонн озимого і ярого ріпаку.

На цьогорічних жнивах працюватимуть 940 зернозбиральних комбайнів (у сільськогосподарських підприємствах - 384), 200 жниварок, 500 зерноочисних машин, 1,5 тис. вантажних автомобілів. Крім того, для скорочення термінів збирання врожаю з інших регіонів буде залучено 192 зернозбиральні комбайни.Працюватиме 5 сертифікованих хлібоприймальних пунктів загальною місткістю 131,1 тис. тонн.

В господарствах заходиться 242 зерносховищ загальною місткістю 191,8 тис. тонн та 245,6 тис. кв.м зернотоків і прискладських майданчиків з твердим покриттям.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Львівщина: на ...

КОМЕНТАРІ