Івано-Франківщина: до 2014 року скоротити наполовину перелік об’єктів незавершеного будівництва в області, - Руслан Гусак

Івано-Франківщина: до 2014 року скоротити наполовину перелік об’єктів незавершеного будівництва в області, - Руслан Гусак

05.07.13 12:16 0 950
До кінця року на 50відсотків скоротити кількість об’єктів незавершеного будівництва в області. Таким є рішення шньої колегії департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури, що відбулася під головуванням заступника голови ОДА Руслана Гусака. Доповідав з цього питання начальник управління регіонального розвитку департаменту Олександр Ковальчук.

Зазначалося: відповідно до проведеної інвентаризації - на виконання доручень Кабінету Міністрів, Мінрегіонбуду та голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка - на початок року в області налічувалось 803 об’єкти незавершеного будівництва, різних форм власності, в т.ч 130 –житлового будівництва (не враховуючи індивідуальне житло). По 391 об’єкту «визначенонаміри добудувати», по 163 - х роботи завершені, однак «не здано в експлуатацію»; 14 об’єктів –у стадії продажу з аукціону тощо. Протягом січня –червня введено в експлуатацію 15 об’єктів незавершеного будівництва, продано - 7. Таким чином перелік «довгобудів» скорочено на 23 об’єкти (не враховуючи міста Івано-Франківськ та Болехів).

За департаментом будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури облдержадміністрації числилось 69 незавершених об’єктів. У першому кварталі поточного року введено в експлуатацію два: будівлю обласної філармонії та міст через р.Свіча в с. Міжріччя Болехівської міської ради. Завершений, однак не зданий в експлуатацію газопровід в с. Довжка Калуського району.

У рішенні колегії записано: при формуванні пропозицій ОДА щодо фінансування об’єктів соцкультурного призначення, за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, субвенцій з державного бюджету та бюджету розвитку обласного бюджету « враховувати потребу в коштах на добудуву об’єктів незавершеного будівництва. В першу чергу тих, які мають високу ступінь будівельної готовності, та сконцентрувати наявні інвестиції в обсягах, які б забезпечували їх введення в експлуатацію. Вжити заходів, щодо залучення додакових коштів, незаборонених законодавством джерел фінансування об’єктів соціальної інфрастуктури».

Протягом січня –червня найкраще спрацювали райдержадміністраці: Галицька введено в експлуатацію 2 об’єкти, на 18 -ведуться роботи; Коломийська - введено 3 об’єкти, продано 1 і ще 8 необхідно ввести в експлуатацію; Надвірнянська - 17 об’єктів завершені, експлуатуються, однак ще не введені в експлуатацію, відповідно до законодавства; Тлумацька - введено в експлуатацію 2 об’єкти, продано 1 і 19 об’єктів ,16 з яких культові споруди необхідно ввести в експлуатацію.

За січене –червень з переліку незавершеного будівництва не вилучили жодного об’єкта Богородчанська РДА, Городенківська , Калуська, Косівська і Рожнятівська.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ