У Львівській області в ЛОДА обговорили питання, пов’язані з наданням невідкладної комплексної допомоги особам, які постраждали від насильства в сім’ї

У Львівській області в ЛОДА обговорили питання, пов’язані з наданням невідкладної комплексної допомоги особам, які постраждали від насильства в сім’ї

05.07.13 08:15 0 796
4 липня, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів зустрілась з делегацією представників Секретаріату Уповноваженого з прав людини на чолі з представником Уповноваженого з питань дотримання прав людини, недискримінації та гендерної рівності Оксаною Філіпішин.

Метою приїзду делегації є вивчення та аналіз проблемних питань, пов’язаних з наданням Львівським обласним центром соціально-психологічної допомоги невідкладної комплексної допомоги особам, які постраждали від насильства в сім’ї.

На зустрічі обговорили необхідність наявності фахових соціальних працівників та інструкцій налагодження проблем на регіональних рівнях, а також вироблення нового алгоритму звернень громадян.

«Питання домашнього насильства є під пильною увагою Уповноваженого з прав людини. Ми проаналізували статистичну інформацію надану Міністерством соціальної політики і Львівська область одна із чотирьох областей, де найнижчий рівень сімейного насильства» – повідомила Оксана Філіпішина.

Зазначимо, в листопаді 2011 року Україна підписала Стамбульську конвенцію про попередження та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством. Процес спрямований на ратифікацію цієї Конвенції триває.

«В нашому регіоні є певний менталітет і специфіка виховання сім’ї, що дозволяє зменшити кількість випадків насильства. Завершена адміністративна реформа є також дуже важлива для нас» – зауважила заступник голови ОДА.

Довідка:

Центр соціально-психологічної допомоги у Львівській області почав функціонувати 1 червня 2006 року.

Надає соціальні послуги особам, які внаслідок стихійного лиха, учинення стосовно них злочину, насильства ( у тому числі в сім’ї) або реальної загрози його вчинення та за інших обставин, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно.

Основними завданнями закладу відповідно до положення є надання невідкладної комплексної допомоги (психологічних, соціально-побутових, соціально-педагогічних, соціально-медичних, інформаційних і юридичних послуг тощо) особам, які опинилися у складних життєвих обставинах. Заклад працює в режимі денного та цілодобового стаціонару, а також спеціалісти центру надають консультації телефоном.

Розрахований на 15 місць, термін перебування клієнтів не може перевищувати 90 діб. Загальна площа орендованого приміщення становить 297 м.кв.

Центр соціально-психологічної допомоги розташований за адресою: м. Львів, вул.. Є. Коновальця,103, 9-й поверх готелю «Турист». т. роб.:237-99-20. 237-99-27.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ