У Львівській області проблеми місцевого самоврядування потрібно вирішувати на державному рівні, – Б.Матолич

У Львівській області проблеми місцевого самоврядування потрібно вирішувати на державному рівні, – Б.Матолич

05.07.13 12:01 0 705
4 липня, відбулась зустріч першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Богдана Матолича з делегацією Громадської ради Земельної асоціації муніципалітетів малих міст і громад Федеральної землі Баден-Вюртенберг ФРН на чолі з головою земельної ради м.Фрайбург Доротеєю Шторр-Ріттер.

Під час зустрічі Богдан Матолич представив гостям економічний потенціал, туристичну та рекреаційну привабливість області та розповів про структуру регіону в галузі сільського господарства, приватного підприємництва, малого та середнього бізнесу.

Перший заступник голови ОДА також звернув увагу і на проблеми, які є у місцевому самоврядуванні, а саме наповнення бюджету та реалізація державної влади. Він наголосив, що органи влади на місцях потребують координації та підтримки з боку держави.

«Проблеми, які є в місцевому самоврядуванні, необхідно вирішувати на державному рівні. Ми зобов’язані їх розуміти, прислухатись і допомагати. Адже самостійно місцеві бюджети наповнити дуже важко. Їм потрібні дотації та субвенції з держаного бюджету, а це вже завдання облдержадміністрації», – підкреслив Б.Матолич.

Окрім того, під час зустрічі сторони висловили взаємну подяку за співпрацю та відзначили її важливість для обох регіонів.

«Ми дуже цінуємо такі стосунки між землями, окремими областями наших сусідів, бо на цьому базуються взаємовідносини держав. Загалом у Львівщини особлива місія – від нас залежить як швидко Україна увійде в Євросоюз», – сказав Б. Матолич.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ