У Львівській області Ірина Романів зустрілась із представниками невропсихіатричної лікарні ім. Святої Ядвіги у м. Ополе

У Львівській області Ірина Романів зустрілась із представниками невропсихіатричної лікарні ім. Святої Ядвіги у м. Ополе

05.07.13 13:17 0 806
3 липня заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів провела зустріч із представниками невропсихіатричної лікарні ім. Святої Ядвіги у м. Ополе (Республіка Польща).

Під час зустрічі сторони обговорили програми довготривалої науково практичної співпраці в галузі охорони здоров’я.

«Нам необхідно переорієнтувати свої служби за принципом наближення психіатричної допомоги до пацієнта та їх обслуговування за місцем проживання. Завдяки цій співпраці ми можемо обмінюватись досвідом і покращувати стан надання допомоги людям, які цього потребують» – зазначила заступник голови ОДА.

Зазначимо, Польща – одна з країн Європи, яка прийняла національну програму охорони психічного здоров’я.

Під час перебування у м. Львові члени делегації ознайомились з роботою стаціонарної та амбулаторної психіатричної служби у Львівській області. Гості міста відзначили значні результати у розвитку галузі та запевнили, що міжнародні стажування лікарів дають позитивні результати для обох сторін.

Нагадаємо, співпраця між представниками психіатричної служби Головного управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації та невропсихіатричної лікарні ім. Святої Ядвіги у м. Ополе розпочалася в 2000 році.

Предметом співпраці є організація спільних заходів, підтримка реабілітаційних програм, що покращують функціонування психічно хворих осіб в суспільстві та розробка національної програми психічного здоров’я в Україні, враховуючи досвід Польської національної програми психічного здоров’я.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ