У Львівській області в облдержадміністрації обговорили земельні питання в сфері малого та середнього бізнесу

У Львівській області в облдержадміністрації обговорили земельні питання в сфері малого та середнього бізнесу

05.07.13 08:44 0 814
3 липня під керівництвом заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Сергія Василенка відбулося робоче засідання узгоджувальної комісії облдержадміністрації щодо розгляду проблемних питань у сфері підприємництва за участю представників міської, обласної влади, головного управління Держземагенства у Львівській області та Асоціації платників податків України.

Під час засідання розглянуто питання щодо позову прокуратури м. Львова про скасування пільги у розмірі 60% на оренду землі згідно ухвали Львівської міської ради № 2029 від 27.12.2012 року.

Нагадаємо, що 27.12.2012 сесією Львівської міської ради було прийнято ухвалу «Про нарахування та сплату орендної плати за землю і земельного податку до міського бюджету м. Львова у 2013 році» з пільгою у розмірі 60% від суми нарахованих платежів, що зараховуються до міського бюджету. На думку Прокуратури міста, вказана ухвала ЛМР прийнята всупереч вимогам чинного законодавства, призводить до ненадходження коштів у місцевий бюджет, а тому підлягає скасуванню.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Василенко зазначив, що в рамках реалізації у регіонах завдань та соціальних ініціатив Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу, Львівська ОДА готова допомагати підприємцям і підтримає їх у суді, але лише за умови, якщо всі зацікавлені сторони будуть діяти спільно.

«Використовуючи співпрацю різних гілок влади, ми повинні подбати про бізнес, адже саме завдяки сплаті податків приватних підприємств, наповнюється бюджет міста та області. І наше завдання також зберегти ті, підприємства, які не просто функціонують на території області, але й мають місцеву реєстрацію», – сказав С.Василенко.

Також Сергій Василенко наголосив, що до питання оцінки землі та встановлення пільг на сплату орендної плати за землю треба підходити планово і фахово, а також в рамках чинного законодавства.

В ході обговорення та підведення підсумків учасники засідання прийшли до висновку, що необхідно скоординувати зусилля земельного управління міста Львова та області спільно з юридичними службами Львівської міської ради та облдержадміністрації щодо опрацювання методик та норм грошової оцінки землі, які б зменшували податкове навантаження на бізнес.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Олександр Емельяненко: "У ...

КОМЕНТАРІ