Ірина Сех: "Львівська ОДА збирається закопати у болото 52 мільйони, призначені на ремонт доріг"

Ірина Сех: "Львівська ОДА збирається закопати у болото 52 мільйони, призначені на ремонт доріг"

05.07.13 09:47 0 889
Голова Львівської обласної держадміністрації Віктор Шемчук персонально відповідальний за стан доріг в області. Саме він винен у тому, що досі не виконують ремонти, на які передбачено кошти в обласному бюджеті. Про це 4 липня 2013 року заявила народний депутат України, голова Львівської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Сех.

За словами народного депутата, Львівська обласна рада ухвалила програму з ремонту та реконструкції доріг, на яку в бюджеті закладено 52 мільйони гривень. Наприкінці травня профільна комісія обласної ради проголосувала за перелік об'єктів капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, ремонт яких планується здійснювати 2013 року за кошти спеціяльного фонду обласного бюджету, а також перелік доріг загального користування місцевого значення, ремонт яких планується виконувати з коштів резервного фонду обласного бюджету. Однак, за словами свободівки, роботи на цих об'єктах ще не розпочали і невідомо коли розпочнуть, оскільки голова Львівської ОДА Віктор Шемчук тримає під сукном документ про розподіл коштів.

"Цей документ готувало і подавало на розгляд депутатів профільне управління облдержадміністрації, – зазначила Ірина Сех. – Звичайно, він недосконалий, оскільки суми мізерні, а потреби – величезні, ці кошти ділили, як сорочку бідняка... Однак необхідно якнайшвидше почати освоєння коштів; передусім треба ремонтувати там, де катастрофічний стан доріг. Я добре знаю ситуацію, бачу все на власні очі і тому мені важко пояснити такі дії голови ЛОДА. Підозрюю, що хтось зацікавлений затягувати час, аби кошти не встигли освоїти цього року або щоб ремонти почали в негоду, коли мільйони просто закопають у болото".

Свободівка також підкреслила: очевидно, обласна адміністрація виконує вказівку центральної влади, зволікаючи і затримуючи фінансування програми з ремонту доріг. "Якщо виконання програми буде провалено, а кошти не освоєно, то персональну відповідальність за це нестиме голова Львівської обласної державної адміністрації. Йому доведеться з трибуни сесії обласної ради, перед депутатами та громадою Львівщини пояснити, чому в той час, коли рада надала кошти на ремонт доріг, десятки сіл залишаються відірваними від світу через бездоріжжя, діти не мають як доїхати до школи, а літні люди – в лікарню", – наголосила Ірина Сех.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: На Волині імпортери ...

КОМЕНТАРІ