Олег Панькевич: "Діти політрепресованих повинні отримувати допомогу від держави"

Олег Панькевич: "Діти політрепресованих повинні отримувати допомогу від держави"

05.07.13 10:27 0 812
Народні депутати від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич, Михайло Блавацький, Михайло Головко, Ірина Сех та Юрій Сиротюк зареєстрували у Верховній Раді України законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні" (щодо соціального захисту жертв політичних репресій). Документ передбачає надання статусу жертв політичних репресій дітям реабілітованих, народжених у місцях примусового утримування їхніх батьків, а також тим, які перебували у віці до 18 років разом із батьками в неволі, та тим, які залишилися у віці до 18 років без опіки батьків, репресованих з політичних мотивів.

"Мало буде сказати, що в Україні у багатьох реабілітованих, які зазнали політичних репресій, немає грошей, щоби придбати ліки, сплатити за комунальні послуги чи проїзд у пасажирському транспорті. У людей навіть немає можливости отримати ті чи инші пільги. І ця сумна тенденція у суспільстві вкотре підтверджує сумнівність ефективности закону "Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні". Ми чітко бачимо, що цей закон не забезпечує повної моральної та соціяльної реабілітації жертв репресій. Законодавство потребує негайних змін із урахуванням сучасних життєвих реалій та соціяльних стандартів і гарантій", – зазначив народний депутат свободівець Олег Панькевич.

За словами націоналіста, мета законопроєкту "Про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні" – це поновлення особистих, соціяльних та політичних прав і свобод громадян, які стали жертвами свавілля і беззаконня, більшість яких, до того ж, уже перебуває у похилому віці. Документ містить доповнення щодо визначень осіб, потерпілих від політичних репресій, стосовно компенсацій і пільг реабілітованим та потерпілим від політичних репресій, інформацію про фінансову підтримку громадських організацій, що об'єднують жертв репресій, а також нову редакцію деяких статей закону "Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні".

"З ухваленням нашого законопроєкту ми зможемо забезпечити справедливе встановлення пільг і компенсацій жертвам та потерпілим від політичних репресій, підвищення рівня їхнього соціяльного захисту до такого ж рівня як у громадян, постраждалих від инших масштабних соціяльних потрясінь", – наголосив депутат-свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі для ...

КОМЕНТАРІ