Юрій Михальчишин: "В Україні триває знищення місцевого самоврядування, всі важливі функції якого передають виконавчій владі"

Юрій Михальчишин: "В Україні триває знищення місцевого самоврядування, всі важливі функції якого передають виконавчій владі"

05.07.13 08:55 0 902
"Свобода" виступає проти знищення місцевого самоврядування, коли в державі міські ради скоро командуватимуть хіба лише двірниками та сантехніками. Адже всі важливі функції перебирають на себе територіяльні підрозділи центральних органів виконавчої влади. Водночас влада говорить про розширення повноважень органів місцевого самоврядування. Про це 4 липня 2013 року під час обговорення в парламенті законопроєкту № 2342а про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо фінансування державної реєстрації суб'єктів підприємницької діяльности) заявив народний депутат-свободівець Юрій Михальчишин.

Націоналіст наголосив, що фракція ВО "Свобода" категорично виступає проти практики порушення Регламенту ВРУ. Адже, якщо керуватися Законом, вказаний документ мали розглядати аж на наступній сесії, оскільки відповідний йому за змістом вже було відхилено 18 червня цього року: "Ми вкотре є свідками довільного і свавільного трактування Регламенту. Адже законопроєкт, який зараз обговорюємо, є концептуально за змістом аналогічним тому, який вже розглядали в сесійній залі 18 червня, – №2259а".

Водночас свободівець підкреслив, що законопроєкт за авторством Пресмана вбиває місцеве самоврядування, оскільки передає функції державної реєстрації суб'єків підприємницької діяльности Міністерству юстиції. Народний депутат зауважив: "Це свавілля, вочевидь, здійснюється в рамках Адміністративної реформи. Чим думали її автори, коли прогнозували показники бюджету 2013 року? Хіба вони не знали, що з 1 липня не вистачатиме коштів для фінансування цієї новоствореної реєстраційної служби?"

Націоналіст зазначив, що серйозне занепокоєння також викликає метод фінансування додаткових видатків державного бюджету за рахунок додаткових надходжень Національного банку України: "Я нагадую, що цьогоріч перед Дежавним бюджетом України Нацбанк і так вже має зобов'язань на 16 мільярдів гривень. То чи доцільно ще 112 мільярди гривень для Міністерства юстиції фінансувати саме з цього джерела?"

"Нас не задовольняє практика покриття додаткових видатків державного бюджету за рахунок такого сумнівного джерела надходжень, як додаткові надходження Національного банку України", – підсумував Юрій Михальчишин. Депутат зазначив, що для покриття цих видатків нині залишається хіба увімкнути друкарський верстат і надрукувати різнокольорових папірців.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: на ...
Наступна новина: На Тернопіллі потрібно ...

КОМЕНТАРІ