У Львівській області з початку року у Франківському районі легалізовано 165 найманих працівників

У Львівській області з початку року у Франківському районі легалізовано 165 найманих працівників

05.07.13 08:25 0 811
У червні 2013 року відбулося 4 спільні зустрічі посадових осіб Франківської райдержадміністрації та податкової інспекції району, в ході яких обговорено нагальні питання дотримання законодавства з оплати праці, виплата заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня, легалізація виплати заробітної плати, переваги подання звітності в електронному вигляді, останні зміни в податковому законодавстві.

Зокрема, перший заступник начальника інспекції Юрій Романюк неодноразово звертав увагу учасників зустрічей, що порушення трудових прав громадян все ж залишається поширеним явищем в діяльності бізнесу.

Найбільше випадків ухилень від оподаткування та порушень законодавства податківцями встановлюється у сфері виплати заробітної плати – це наявність та виплата зарплати «в конверті» або її виплата у розмірі, меншому від мінімально встановленого законодавством. Офіційно виплачена зарплата збільшує як пенсійні накопичення, так і соціальні гарантії та трудові права. Це повинні усвідомити і наймані працівники, і самі роботодавці.

На спільних комісіях при держадміністрації заслухано 209 керівників підприємств та фізичних осіб-підприємців. На підставі вжитих заходів керівники 125 підприємств погодились підвищити розмір заробітної плати. З початку року легалізовано 165 найманих працівників, а відтак додатково надійшло до бюджету 26 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ