Чернігів: Поливання городу може обійтися в 1800 гривень

Чернігів: Поливання городу може обійтися в 1800 гривень

05.07.13 08:37 0 844
До городників-порушників режиму поливу, які самовільно використовують шланги для поливання напряму з водопроводу, КП «Чернігівводоканал» буде застосовувати штрафні санкції в розмірі 1800 гривень.

Як пояснює начальник абонентського відділу по роботі з фізичними особами КП «Чернігівводоканал» Марія Романова, таке водоспоживання вважатиметься безобліковим, а виявлятимуть порушників у ході спеціальних рейдів територіями приватного сектору.

«Ми щороку в літній сезон фіксуємо суттєве збільшення споживання води в приватному секторі у порівнянні з нормативним, у середньому на 56%, особливо на околицях міста та в приміських населених пунктах», - розповідає М. Романова. Вона наводить і цифри: водоспоживання за травень і червень місяці у с. Старий Білоус зросло до 80%, у с. Новоселівка – до 42%, у с. Киїнка – до 82%, у селищі Астра – до 76%. При цьому, кількість стоків, що надходять до очисних споруд «Чернігівводоканалу» залишається на звичайному рівні.

Висновок один – воду дбайливі городники використовують для поливу своїх ділянок. Звісно, водоканал розуміє потреби населення, проте кожен, хто бере до рук шланг для поливання, повинен усвідомити наслідки для міста. По-перше, в години масового поливу значно падає тиск у мережах, а по-друге – в результаті падіння тиску у водопроводі йде зміна потоків води, що впливає на її якість: каламутний осад і т. ін.

Керівництво водоканалу нагадує про загальноприйняті правила водокористування, дотримання яких стане запорукою нормального забезпечення питною водою всіх осель чернігівців і жителів приміських сіл.

«Громадянам, які мають в особистому користуванні присадибні ділянки, дозволяється використовувати воду з міського водопроводу на полив із 23:00 до 6:00, без використання шлангів, не перевищуючи норму поливу 6 літрів на 1 квадратний метр, 90 днів на рік», - йдеться в рішенні міськвиконкому.

При відсутності лічильників холодної води розрахунок за полив присадибної ділянки проводиться, виходячи з кількості поливних днів на рік та розміру площі зелених насаджень. Встановлення приладів обліку дозволяє мешканцям міста оплачувати за фактично спожиті послуги та раціонально використовувати питну воду. За існуючими правилами режиму поливу, воду для поливу необхідно попередньо заливати у ємності, бажано з 23:00 до 6:00 (у цей час споживання води по місту є мінімальним), а вже потім поливати свої садиби.

Тож скарги споживачів на зменшення тиску в водогоні влітку у ранковий та вечірній час через недопрацювання «Чернігівводоканалу» є безпідставними. Діаметр труб водопровідної мережі Чернігова повністю відповідає існуючим стандартам і тиск водопровідної мережі знаходиться на цілодобовому контролі відповідних служб. Питання – до мешканців приватного сектору, які не мають лічильників холодної води, здійснюють полив своїх садиб із водопроводу за допомогою шлангів протягом дня, ігноруючи режим поливу і значно перевищуючи всі норми водоспоживання.

КП «Чернігівводоканал» на літній період активізує проведення рейдів з виявлення порушників режиму поливу в приватному секторі. Водопостачальники сподіваються на свідомість усіх мешканців у дотриманні вимог користування водою, адже справжню цінність води розуміють лише там, де її не вистачає.

За повідомленням прес-служби КП «Чернігівводоканал»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Боротьба з корупцією — ...

КОМЕНТАРІ