Чернігівщина: Житлово-комунальне господарство області активно готується до зими

Чернігівщина: Житлово-комунальне господарство області активно готується до зими

05.07.13 08:49 0 819
Рівень підготовки об’єктів житлово-комунального господарства Чернігівщини до роботи в зимових умовах на 1 липня становить понад 40%. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко 3 липня на розширеному засіданні оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період. У засіданні окрім членів штабу взяли участь керівники основних теплопостачальних підприємств області.

За інформацією директора Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Петра Головача, вже проведено заміну 3,46 км водопровідних мереж (40,7%) та 0,7 км каналізаційних мереж (42,4%). Підготовлено 10 водопровідних насосних станцій, 4 каналізаційні насосні станції та 389 артезіанських свердловин.

Комплексно підготовлено до зими 2230 житлових будинків (41%), 260 загальноосвітніх шкіл (41,3%), 165 дитячих садочків (40,6%), 36 лікарень (43,4%).

Теплове господарство області налічує 940 котелень, рівень готовності яких становить 44%. Виконання планових завдань з підготовки центральних теплових пунктів становить – 42,1%, теплових мереж у двотрубному обчисленні – 43,3%. Проведено заміну 2,9 (43,1%) км теплових мереж.

Керівники теплопостачальних підприємств доповіли про зроблене з підготовки до осінньо-зимового періоду та окреслили проблемні питання, які подекуди виникають.

Також учасники наради обговорили стан розрахунків за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги.

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко наголосив на тому, що при проведенні підготовчих робіт особливу увагу необхідно звернути на виконання завдань Президента України щодо скорочення обсягів споживання природного газу.

За результатами засідання оперативного штабу готується відповідне протокольне рішення.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині припинено ...

КОМЕНТАРІ