В Житомирській області податкові надходження до бюджету від суб’єктів малого та середнього бізнесу минулоріч склали більше 2 млрд. грн.

В Житомирській області податкові надходження до бюджету від суб’єктів малого та середнього бізнесу минулоріч склали більше 2 млрд. грн.

05.07.13 08:43 0 820
Житомирщина демонструє постійне збільшення суб’єктів господарювання. Область перевищує загальнодержавний показник, адже в районах створюються нові малі та середні підприємства, розвивається бізнес-структура. В області реалізовуються завдання Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу, щодо спрощення системи дозвільних документів.

Збільшується кількість суб’єктів малого підприємництва, які працюють за спрощеною системою оподаткування. За чотири місяці 2013 року ними сплачено в місцевий бюджет понад 52 млн. грн., що на 24 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Майже 42 млн. грн. – внесок фізичних осіб-підприємців, більше 10 млн. грн. сплатили в бюджет юридичні особи – платники єдиного податку. В цілому за минулий рік податкові надходження до бюджету від діяльності суб’єктів малого і середнього підприємництва зросли на 62% та склали 2,1 млрд. грн.

Спрощення ведення підприємницької діяльності відбувається у дозвільній сфері. На в усіх 23 районах і 5 містах області створені та діють дозвільні центри. Видача дозвільних документів здійснюється виключно через державних адміністраторів дозвільних центрів за принципом «єдиного вікна». На законодавчому рівні кількість дозвільних документів скорочено на 88%, всі вони зведені в єдиний перелік, затверджений законом.

Відповідно до угоди між облдержадміністрацією та Житомирською міською радою про співпрацю з видачі дозвільних документів через дозвільний центр м. Житомира регіональні дозвільні органи видають дозвільні документи виключно на обласному рівні.

Спрощено також здійснення підприємницької діяльності і в ліцензійній сфері. Зокрема, Урядом скасовано 90% ліцензованих видів робіт та 30% ліцензованих видів діяльності, що полегшує започаткування і ведення власної справи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі за два тижні ...
Наступна новина: У Львівській області в ...

КОМЕНТАРІ