У Єгипті склав присягу тимчасовий лідер

У Єгипті склав присягу тимчасовий лідер

05.07.13 10:37 0 751
Голова Конституційного суду Єгипту Адлі Мансур склав присягу виконувача обов’язків президента країни замість усунутого військовими Мухаммада Мурсі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На церемонії складення присяги Мансур похвалив дії армії й учасників масових демонстрацій, які привели до відсторонення Мурсі.

Водночас він додав, що «Мусульманське братство» Мурсі є частиною народу і його теж запрошують «до розбудови нації».

Вчора ввечері військові Єгипту оголосили, що зупинили чинність конституції, чим фактично припинили повноваження президента Мухаммада Мурсі, й оголосили про кроки, які діятимуть до нових президентських виборів.

Чільний військовик країни генерал-полковник Абдель-Фаттах ас-Сісі заявив, що до обрання нового президента повноваження голови держави видавати конституційні декрети тимчасово переходить до головного судді Вищого конституційного суду, а країною керуватиме тимчасовий уряд фахівців.

Коли саме можуть відбутися нові вибори, генерал не повідомив.

Супротивники президента, які останніми днями проводили масові акції протесту з вимогами його негайної відставки, заявляли, що Мурсі сприяв надмірній концентрації влади в руках ісламістів і виявився не здатен вирішити економічні проблеми Єгипту й не використав шанс запровадити у країні демократичні реформи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ