На Тернопіллі сергій Тарашевський поінформував громадську раду при ОДА про діяльність обласної ради

На Тернопіллі сергій Тарашевський поінформував громадську раду при ОДА про діяльність обласної ради

05.07.13 11:13 0 853
Перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський прийняв запрошення громадської ради при облдержадміністрації та взяв участь у черговому її засіданні.

Очільник обласної ради доповів про здійснення обласною радою повноважень, передбачених Конституцією та законами України, у першому півріччі цього року. Громадську раду при ОДА очолює депутат Тернопільської обласної ради Володимир Чубатий. До її складу входять представники різних громадських організацій області.

Як зазначив Сергій Тарашевський, незважаючи на те, що не відбуваються пленарні засідання, депутати обласної ради працювали. «Зокрема, відбулося 47 засідань постійних комісій, на яких розглянуто 409 питань. На розгляд пленарних засідань сесії внесено близько 90 проектів рішень. Всього станом на 1 липня 2013 року в обласній раді зареєстровано 96 проектів рішень обласної ради, які не внесено до порядку денного пленарного засідання сесії обласної ради» – розповів Сергій Тарашевський. .

Слід зазначити, що внаслідок не проведення пленарних засідань сесії обласної ради першим заступником голови Тернопільської обласної ради видано ряд розпоряджень щодо вирішення окремих питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Депутати разом із фахівцями також аналізували фінансово-господарську діяльність підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності обласної ради.

«Звичайно, – зазначив Сергій Тарашевський, – проблем є багато – це, в першу чергу, неприйнятий бюджет. Є проблеми із введенням до депутатського корпусу нових депутатів. Однак зараз на важелі поставлено найголовніше питання – життєдіяльність області. Обласна рада може запрацювати, бо є 89 депутатів і саме на пленарному засіданні кожен може висловити свою думку з різних питань, а не блокувати діяльність ради. Головне прийти та голосувати – бо це основний обов’язок кожного депутата».

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 49 ...
Наступна новина: У Львівській області між ...

КОМЕНТАРІ