На Тернопіллі потрібно скликати “круглий стіл», щоб відверто поговорити про проблеми обласної ради

На Тернопіллі потрібно скликати “круглий стіл», щоб відверто поговорити про проблеми обласної ради

05.07.13 09:04 0 888
Таку думку висловив заступник голови обласної ради Олег Боберський під час виступу на депутатських зборах 2 липня. Депутат вважає, що питання життєздатності обласної ради, особливо після шести спроб провести друге пленарне засідання 45 сесії, потрібно серйозно обговорити провідним політичним силам, які є у тернопільському краї.

«Такий внутрішньорадівський інститут домовленостей як погоджувальна рада вичерпав себе. Потрібно залучити ширше коло партій, в тому числі парламентських, – вважає Олег Боберський. – Тому закликаю усі фракції обласної ради та провідні політичні партії, які не входять до обласної ради, скликати «круглий» стіл, на якому відверто поговорити про вирішення проблеми відновлення діяльності Тернопільської обласної ради».

Політик вважає, що пошук компромісу ще можливий. «Тернопільщина – край з демократичними традиціями. Я розраховую, що досвід сусідньої Польщі, яка наприкінці 80-х років ХХ століття через «круглі столи» за участю влади та опозиції відновила демократичний лад, цілком реальний для нашої області», – каже представник УНП.

На його думку, що компроміс має бути у двох площинах. Перша – це визнання обласною виборчою комісією повноважень 19 депутатів Тернопільської обласної ради. Друга – це відновлення повноцінної роботи обласної ради. «Щоб це зробити, ми повинні всі об’єднатися і подумати, що для нас важливіше: чи життєдіяльність області та інтереси людей, чи ми й надалі будемо займатися інтригами та з’ясовуванням стосунків».

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юрій Михальчишин: "В ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ