На Тернопіллі за перший квартал 2013 збитки житлово-комунальних підприємств зменшилися на 40%

На Тернопіллі за перший квартал 2013 збитки житлово-комунальних підприємств зменшилися на 40%

05.07.13 08:19 0 851
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Головач взяв участь у засіданні колегії управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Про фінансово-господарську діяльність підприємств, оплату споживачів за житлово-комунальні послуги та погашення заборгованості із заробітної плати працівникам, реформування житлово-комунальної галузі доповіла начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Марія Степанова.

Вона зазначила, що за перший квартал 2013 року збитки житлово-комунальних підприємств зменшилися на 40% у порівнянні з відповідним періодом 2012 року.

Найбільшим боржником перед підприємствами житлово-комунального господарства є населення. Заборгованість населення у порівнянні з початком року зменшилася на 1,3 млн гривень і станом на 1 червня 2013 року становить 46,5 млн гривень.

Стан оплати споживачами житлово-комунальних послуг, який значною мірою впливає на розвиток всього житлово-комунального господарства, за перший квартал 2013 року складає по: теплопостачанню – 86,6 %, водопостачанню та водовідведенню – 93,8 %; утриманню житла – 94,7%.

Марія Степанова також поінформувала присутніх, що відповідно до реалізації обласної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Тернопільської області на 2010-2014 роки, станом на 1 червня 2013 року в області зареєстровано 697 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і 49 будинкових комітетів (загальна кількість ОСББ або інших форм самоорганізації населення складає 746 од.).

Про стан очистки стічних вод в області, забезпечення ефективної роботи комунальних очисних споруд, про благоустрій населених пунктів та стан сфери поводження з побутовими відходами в Тернопільській області і перспективи її розвитку доповів директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Оерст Сінгалевич.

Про стан підготовки об’єктів житлово-комунальної галузі до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років та проплати за енергоносії доповів заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Орест Куриляк.

Досвідом залучення кредитних ресурсів та грантів міжнародних організацій для технічної модернізації галузі поділився заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, з питань житлово-комунального господарства Владисла Стемковський.

Висвітлено питання щодо стану розгляду звернень громадян та проблем які найбільше хвилюють споживачів житлово-комунальних послуг.

У засіданні колегії взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, голови міських та селищних рад, керівники житлово-комунальних підприємств галузі, Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ