У Єгипті ісламісти закликали до п’ятничних протестів проти «військового перевороту»

У Єгипті ісламісти закликали до п’ятничних протестів проти «військового перевороту»

05.07.13 13:50 0 823
У Єгипті ісламістські об’єднання на чолі з найчисельнішим із них, поміркованим рухом «Мусульманське братство», закликали своїх прихильників вийти завтра на демонстрації «п’ятничного відкидання» дій військових, які усунули від влади колишнього президента, вихідця з кіл поміркованих ісламістів Мухаммада Мурсі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

При цьому вони закликали прихильників збиратися мирно.

П’ятниця, головний день молитов і вихідний у мусульманському світі, часто є й днем найбільших масових акцій.

Сутичка членів «Мусульманського братства» і поліції в Каїрі в той час, коли складав присягу тимчасовий голова держави, 4 червня 2013 року ж у Єгипті повідомляли про арешти чільних ісламістських діячів, зокрема, провідного лідера «Мусульманського братства» Мухаммада Баді, і про видані ордери на арешти й інших. Також повідомляють, що сам Мухаммад Мурсі перебуває під вартою у військових, але достеменних підтверджень цього немає. У країні припинені трансляції передач телеканалів, які симпатизували ісламістам.

Супротивник президента братається з військовими, Каїр, 4 липня 2013 року А генеральний прокурор Абдель-Маґід Махмуд закликав звільнити з ув’язнення, як він сказав, «революціонерів», яких ув’язнили за часів влади Мухаммада Мурсі. Генпрокурор, якого колишній президент усунув із посади після приходу до влади, рішенням суду був відновлений на ній щойно .

У відповідь на критику, зокрема, зі США влада Єгипту запевняє, що усунення президента було не військовим переворотом, а «виконанням волі народу».

Адлі Мансур складає присягу тимчасового виконувача обов’язків президента, Каїр, 4 липня 2013 року Військові, які вчора ввечері оголосили про усунення Мурсі, не стали перебирати владу собі. вранці присягу тимчасового голови держави склав верховний суддя Верховного конституційного суду Єгипту Адлі Мансур, який заявив, що «Мусульманське братство» теж є частиною єгипетського народу, і його теж запрошують «будувати державу». За словами військових, керувати країною до нових президентських виборів має тимчасовий технічний уряд.

Урочистий проліт військових літаків над Каїром, 4 липня 2013 року Супротивники президента, які останніми днями проводили масові акції протесту з вимогами його негайної відставки, заявляли, що Мурсі сприяв надмірній концентрації влади в руках ісламістів і виявився не здатним вирішити економічні проблеми Єгипту й не використав шанс запровадити у країні демократичні реформи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Тернопіль: стартує ...

КОМЕНТАРІ