У Волинській області працівниками ветеринарної міліції проводиться робота щодо недопущення потрапляння до громадян неякісної продукції тваринного походження

У Волинській області працівниками ветеринарної міліції проводиться робота щодо недопущення потрапляння до громадян неякісної продукції тваринного походження

05.07.13 13:28 0 819
Згідно з офіційним повідомленням Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства та продовольства Республіки Білорусь, на території Гродненської області (с.Чапунь, Івьєвський район) зареєстровано захворювання свиней на африканську чуму.

Працівники УМВС України у Волинській області спільно з іншими контролюючими органами проводять заходи щодо недопущення занесення з території Республіки Білорусь збудника даного захворювання.

Для запобігання незаконному переміщенню продукції та сировини тваринного походження автошляхами прикордонних регіонів створено шість мобільних груп, до складу яких залучено працівників ветеринарної міліції УМВС України у Волинській області, фахівців державної служби ветеринарної медицини, працівників Державтоінспекції та територіальних органів внутрішніх справ.

Мобільні групи здійснюють контроль за перевезенням вантажів підконтрольних державній службі ветеринарної медицини у прикордонних пунктах пропуску і за їх межами, проводять перевірки свиногосподарств щодо дотримання «закритого режиму» роботи, контролюють реалізацію сировини та продукції тваринного походження на ринках та запобігають несанкціонованій торгівлі.

Під час відпрацювання Ратнівського району на прилеглій до ринку території виявлено зберігання та реалізацію місцевими жительками м’ясо-молочної продукції, загальною вагою 10,8 кг, без відповідних супровідних документів та маркуванням на іноземній мові (виробництва Білорусь). Дана продукція обмежена в обігу. Вказану продукцію вилучено та утилізовано.

За виявлені порушення ратнівчанок притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог). Вказане правопорушення тягне за собою покарання у вигляді штрафу на суму 119 грн.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Богдан Матолич зустрівся із ...

КОМЕНТАРІ