В Закарпатській області три тисячі гривень мобільні шахраї виманили у мукачівки

В Закарпатській області три тисячі гривень мобільні шахраї виманили у мукачівки

05.07.13 13:10 0 788
Останнім часом до Мукачівського міського відділу міліції все частіше надходять звернення від мешканців міста і району про випадки шахрайств. Цікаво, що дедалі популярнішим серед пройдисвітів стає шахрайство по телефону.

До чергової частини Мукачівського міського відділу звернулась пенсіонерка із села Чинадієво та повідомила, що напередодні до неї на мобільний зателефонував невідомий з міста Чернівці і, представившись працівником міліції, повідомив про неприємності її сина. Також чоловічий голос переконливо розповів, що побитий її сином чоловік потребує лікування. Далі попросив перерахувати на вказаний рахунок банківської картки три тисячі гривень, які повинні були «загладити» конфлікт.

Не вагаючись жінка, пішла до банку аби оформити кредит. Лише ввечері розгублена жінка зателефонувала синові, щоб дізнатись чи випустили його з міліцейського відділу. Той був шокований розповіддю матері, адже весь день був на роботі і нічого про цей випадок навіть не чув. Лише наступного дня ошукана мукачівка звернулась із заявою до Мукачівського міськвідділу міліції.

Наразі за частиною 1 статті 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України відкрите кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання від 850 гривень штрафу до обмеження волі на три роки. Крім цього доведеться повернути видурені гроші за цивільними позовом потерпілих.

Ураховуючи вище викладене, міліція Мукачева закликає громадян бути обачнішими при спілкуванні із незнайомими людьми, особливо по телефону. Прискіпливо перевіряйте інформацію, про яку вам розповідають незнайомці. Якщо вам повідомляють, що ваші рідні чи близькі потрапили в біду і для цього потрібні гроші, то в першу чергу у будь-який спосіб зв`яжіться з ними і перевірте це. А в разі виникнення підозри в шахрайстві, одразу звертайтеся до Мукачівського міського відділу міліції за адресою м.Мукачево вул. Я.Мудрого,8, або за телефонами (031) 2-23-32, «102».

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ