У Рівненській області працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій проводять заходи з попередження лісових пожеж

У Рівненській області працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій проводять заходи з попередження лісових пожеж

05.07.13 13:10 0 1325
У Рівненському районі відбуваються заходи з попередження лісових пожеж. Фахівці міськрайонного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій в області спільно з відділом з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації та об’єктовими силами цивільного захисту району провели обстеження готовності ДП «Клеванський лісгосп» по запобіганню виникненню лісових пожеж. У заході взяли участь заступник начальника відділу ЦЗ Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в області майор Олександр Сиривко, головний фахівець відділу ЦЗ Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в області Олег Жовтко та начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Микола Кочура.

Під час обстеження особливо ретельно вивчалася ситуація із наявністю та приведення у працездатний стан аварійно-рятувальної техніки, її укомплектованість необхідним оснащенням, наявність резервних фондів із засобів пожежогасіння, паливно-мастильних матеріалів та умови їх правильного зберігання.

Під час обстеження лісових масивів було продемонстровано процес оновлення мінералізованих смуг. Крім того фахівці перевірили наявність наглядної агітації, попереджувальних знаків та табличок поблизу в’їздів до лісу.

За словами працівників ДП «Клеванський лісгосп» головного лісничого Олександра Сасько та інженера з охорони і захисту лісу Володимира Короля, на підприємстві посилено приділяють увагу збереженню лісових насаджень від пожеж. Зокрема, у ході обстеження лісівники продемонстрували в дії телевізійну систему відеонагляду за лісовими масивами типу ВПК–1500 вартістю 70 тисяч гривень, мотопомпу Hyundai-50 вартістю 7 тисяч гривень та оснащено останньою мобільну причіпну пожежну автоцистерну, що дає можливість тушіння лісових займань у місцях де не дістанеться пожежний автомобіль. Відеоспостереження ж у свою чергу дозволяє охопити «поглядом» радіус у 30 кілометрів та виявити горіння на початковій стадії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ