Гурт автентичної музики «Коралі» запрошує львів'ян та гостей міста на свято Купала

Гурт автентичної музики «Коралі» запрошує львів'ян та гостей міста на свято Купала

05.07.13 22:17 0 934
У Львові на свято купала лунатимуть концерти автентичної української пісні від гурту «Коралі». Захід відбудеться 6 липня на території ресторанного комплексу «Гуцульська Гражда» (вул. В. Великого, 2а). Свято розпочнеться о 20 год. Вхід на свято буде вільний, щоб туди могли прийти всі охочі і долучитися до української музики.

Гурт автентичної музики «Коралі» був заснований у Львові. Мета створення – відродити та продовжити народну музичну традицію, оживити старовинні мелодії, більшість яких записані самими учасницями гурту у багатьох фольклорно-етнографічних експедиціях. Його учасниці — Людмила Зборовська, Лариса Лукашенко та Галина Похилевич. Гурт постійно виступає на концертах, був учасником багатьох фестивалів і конкурсів в Україні та за кордоном (Польща, Литва, Німеччина та ін.).

— Для організації свята ми довго думали над місцем проведення заходу, адже, як відомо, обов'язковим атрибутом дійства є водоймище, яке грає ключову роль в проведенні свята. Таким чином, після довгих пошуків такого місця, ми звернулися до керівництва ресторану «Гуцульська Гражда», біля якого розташовано два чудових озерця, з прохання провести на їхній території Купальські забави, на що ми отримали позитивну відповідь. — Лариса Лукашенко, учасниця гурту

У програмі «Коралівських вечорниць» на свято Купала є обрядові дійства для дівчат та хлопців: заплітання вінків під купальські пісні і запускання їх у воду, вбирання «Купайлиці», стрибки через вогнище та інші народні купальські розваги.

— Ми об’єднуємо традиції всієї України (етнічних її регіонів). Головним нашим завданням є відтворення забутих давніх звичаїв, що супроводжували свята впродовж року. Хочемо за допомогою співу, танців, обрядів донести до людей емоції щастя, радості. — наголосили учасники гурту

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ