В Чернівецькій області рятувальники та волонтери обговорили напрями подальшої співпраці

В Чернівецькій області рятувальники та волонтери обговорили напрями подальшої співпраці

06.07.13 08:28 0 838
Центр взаємодії Державної служби України з надзвичайних ситуацій з волонтерами та волонтерськими організаціями 4 липня провів чергову зустріч, на якій рятувальники та волонтери обговорили напрями подальшої співпраці.

Зокрема, учасники Центру взаємодії обговорили необхідність налагодження роботи волонтерських організацій в регіонах та їхню співпрацю з територіальними підрозділами ДСНС України.

Крім того, ДСНС запропонувала волонтерам долучитися до громадських акцій для проведення профілактичної роботи для запобігання нещасних випадків під час відпочинку на воді та виникнення лісових пожеж.

«У розпал літа, коли показники стовпчиків термометрів перевищують 30-градусну позначку, більшість українців надають перевагу відпочинку на природі. Іноді недбале поводження громадян призводить до трагічних наслідків і для екосистем, і для життя людей. Тема пропаганди безпечного відпочинку – одна з найбільш актуальних влітку», – наголосив голова Центру взаємодії, директор Департаменту організації захисту цивільного захисту Василь Стоєцький.

Присутній на зустрічі начальник відділу організації служби, підготовки та сертифікації аварійно-рятувальних служб Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Олег Чернов розповів про співпрацю Кінологічної служби ДСНС України з громадською організацією «Кінологічна спілка України» та іншими кінологічними організаціями щодо проведення пошуково-рятувальних робіт із залученням спеціально навчених собак у разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій.

Він повідомив, що Кінологічна служба ДСНС зацікавлена у співпраці волонтерів-кінологів з підрозділами територіальних управлінь ДСНС України щодо пошуку постраждалих. Кінологічна служба готова організувати підготовку кінологів-волонтерів на базі Кінологічного центру ДСНС (м. Ромни Сумської області) для усіх, хто має бажання долучитися до цієї діяльності.

«Допомога волонтерів-кінологів незамінна, коли здійснюються пошуки людей, наприклад, у лісовій чи гірській місцевостях. Хочу наголосити: нещодавно на міжнародних змаганнях наші кінологи стали у своїй категорії чемпіонами світу, тому незайве перейняти їхній досвід», – наголосив Олег Чернов.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чи можуть рятувальники ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ