Волинь: не довіряйте цілителькам і ворожкам!

Волинь: не довіряйте цілителькам і ворожкам!

06.07.13 08:13 0 914
Зняти порчу, допомогти родині подолати неприємності абощо – із таким пропозиціями до жителів Волині підходять досвідчені «ворожки» та «цілительки». При цьому, використовуючи різноманітні психологічні прийоми, спритниці виманюють у людей кругленькі суми.

Слід відзначити, що такий вид шахрайства користується неабиякою «популярністю» серед любителів легких заробітків. Під приводом ворожби, залякуючи хворобою та іншими нещастями, горе-цілителі виманюють у своїх жертв не лише гроші, а й цінні речі. Як правило, у тенета шахраїв потрапляють жінки. Ось типові сценарії, які розігрують пройдисвіти, щоби збити з пантелику потерпілого, а згодом заволодіти його речами.

До «жертви» підходить лиходійка і повідомляє, що у сім’ї скоро станеться лихо: захворіє хтось із рідних абощо. Під час розмови до них приєднується спільниця шахрайки і підтверджує, що подібне було й у її родині, а саме ця ворожка допомогла уникнути нещастя. Далі «жертві» повідомляють, що у всьому винні родинні заощадження або цінні речі, на які нібито накладено порчу. Коли людина приносить коштовності, шахрайки, отримавши те, за чим прийшли, відходять в інший двір, щоби «поворожити» і, зрозуміло, назад не повертаються.

Правоохоронці застерігають: не будьте надто довірливими. Якщо ж ви все ж потрапили на гачок шахрайок, терміново звертайтеся за допомогою до працівників міліції, при цьому намагайтеся запам’ятати зловмисників: риси обличчя, одяг та інші прикмети.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За півроку Буковина до ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ