На Хмельниччині військовослужбовець виявися одночасно шахраєм та хабарником

На Хмельниччині військовослужбовець виявися одночасно шахраєм та хабарником

06.07.13 08:55 0 955
Офіцер однієї з військових частин визвався посприяти своїм колегам в отриманні житла за винагороду. Натомість, вони і грошей позбулися, і «квартирне питання» залишилось не вирішеним.

Працівники Державної служби по боротьбі з економічними злочинами міста Хмельницького зібрали матеріали, які підтверджують факти шахрайства та отримання хабара військовослужбовцем.

Через займану посаду чоловік обіцявся посприяти у вирішенні питань, пов’язаних із наданням житлового приміщення у відомчому гуртожитку двом своїм колегам. Підозрюваний, хоч і не мав ніякого стосунку до розселення, проте запевняв, що це питання можна «вирішити» тільки через нього, згодившись бути посередником.

Переслідуючи при цьому корисливі мотиви і мету в особистих інтересах та створивши уявну впевненість у своїх можливостях, чоловік таки схилив колег до надання через нього матеріальної винагороди для передачі іншим посадовим особам військової частини 5 та 10 тисяч американських доларів. Після отримання даної суми чоловік взагалі не збирався виконувати своїх обіцянок, проте й грошей віддавати назад не хотів. Він різними способами намагався відтягнути час, сподіваючись при цьому, що у людей здадуть нерви і вони забудуть про свої гроші.

Терпіння в одного із чоловіків таки вистачило, врешті, звернутись до правоохоронців, усвідомлюючи при цьому і свою провину.

Наразі за матеріалами справи слідчим відділом Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області військовослужбовцю оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 190 (шахрайство), частиною 2 статті 369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, за якими йому загрожує до 4 років позбавлення волі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олег Панькевич: ...

КОМЕНТАРІ